M Picaut – Ingredienser

Huvuddelen av våra ingredienser är odlade utan användning av bekämpningsmedel eller andra gifter. Vi väljer bara de allra bästa råvarorna av högsta kvalitet och tillverkar våra produkter i Sverige. Förpackningarna är i återvinningsbart glas eller miljövänligt plast och vi strävar efter att göra så lite inverkan som möjligt på miljön. För en naturlig hudvård med resultat.

A  B  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö

Alger

Extremt mineralrik och fuktbevarande ingrediens.

Aloe Vera Barbadensis (Eko)

Den mest verksamma sorten av Aloe Vera, som innehåller hela 60 aktiva substanser. Har en tusenårig tradition som läkeväxt. Fantastiska egenskaper, bl.a. läkande och fuktighetsbevarande, samt påskyndar den naturliga celltillväxten.

Aprikoskärnolja (Eko)

En mild olja rik på naturligt A-vitamin. Tillför huden näring och gör den mjuk och len. Anti Age.

Aqua Purificata

Fabriken använder lokalt dalsländskt renat vatten av högsta kvalitet. Destillerat för maximal renhet.

Avocadoolja (Eko)

Hög halt av Oleic Acid (Omega 9) som binder fukt i huden och ger en sammetsmjuk känsla. Reparerar hudcellerna samt lindrar vid irritation och rodnad. En mild olja som lindrar torr hud, eksem och ger näring på djupet. Innehåller ett 25-tal vitala ämnen inklusive vitaminerna A, B, C, E och K samt potassium. 

BHA (Veg.)

Naturlig salicylsyra med en antiinflammatorisk verkan samt minskar porerna och förnyar hudcellerna. Peelar huden milt, men effektivt, och rengör på djupet.

Broccoliolja (Eko)

En lätt och lyxig olja som fungerar som en mild detox för huden. Tack vare sin ovanliga komposition och höga koncentration av Omega 9- fettsyran Erucic acid ger den en nästan silikonliknande effekt, den känns lätt och glider på huden. Ger ett perfekt makeup underlag. Extremt näringsrik och rik på vitamin A, B6, C. (Vitamin A (Retinol) 1500 – 1800 IU/ 100 g helt i naturlig form.) Antiinflammatorisk: Fettsyran arachidonic acid reducerar inflammationer och dämpar rodnad i huden. Oljan “låser även in” fukthalten i huden och sägs kunna motverka acne. Räknas också som en mycket fuktgivande olja.

Camelinaolja (Eko)

En närproducerad svensk olja med högt innehåll av omega 3 och E-vitamin. Näringsrik, skyddande, bra för torr hud.

Citronmyrten (Eko)

Upplyftande på sinnet och är mer antiseptisk än Tea Treeolja, vilket är perfekt vid hudproblem.

Citronsyra

En organisk syra, som används för att reglera pH värdet och fungerar också som en antioxidant. Utvinns ur citrusfrukter.

Emulgering (Eko)

Vi använder en naturlig emulgering som är utvunnen ur fettsyror från olivolja och är eco-certifierad. Den består av Glyceryl Oleate, Glyceryl Stereate och Olivoyl Hydrolized Wheat Protein. Emulgeringen gör att cremen hålls ihop och är även fuktgivande och mjukgörande.

Farnesyl Acetate

En naturlig komponent i huden som även finns i bl.a. grönsaker. Hjälper huden att kontrollera och reglera produktionen av sebum. Även effektiv för att ge ökad elasticitet och för att öka hudens egen förmåga att binda fukt.

Glukosaminkomplex

Även kallad “tredje generationens hyaluronsyra”, aktiverar hudens egna förmåga att bygga upp fuktdepåerna på djupet. Ökar fastheten, ger en fylligare hud.

Glukosider (Eko)

Vi använder en grupp av glukosider utvunna ur bl.a. solhattsblomman. Dessa aktiva ingredienser förebygger och minimerar sensitiviserad, röd hy och irritationer. Kan lindra rosasea (27% förbättring enligt studie från labbet). Dämpar samt håller inflammationer i schack. Patenterad formula.

Glycerin (Eko)

Vi använder ett naturligt växtglycerin, som är vanligt i eko-produkter.

Gurkjuice

Reparerar, återfuktar och vitaliserar. Motverkar stora porer och ger en klarare och fräschare hud. Ger lyster och lugnar.

Havreextrakt (Eko)

Innehåller en hög halt av Sillicic Acid som är väldigt lugnande samt kan förbättra eksem eller brännskador. Betaglucanerna i havren är också väldigt positiva för problemhud. Kan hjälpa acne, oren hud, psoriasis och minskar klåda. Havre påverkar även hudens yttersta lager för en milt sammandragande effekt. Irritationsdämpande och fuktgivande.

Havtornsextrakt (Eko)

Havtorn har använts i traditionell kinesisk medicin sedan 800-talet. De är kända för att kunna bromsa åldrande av huden och passar därför perfekt till Anti Age-behandling, antipigmentering och det känsliga området kring ögonen. Därför går den som en röd tråd genom hela vår serie.

Läs mer om vår signatur-ingrediens

Hesperidin

En bioflavonoid utvunnen ur citrusfrukter, stärker kapillärerna tillsammans med peptider som förbättrar lymfdränaget och minskar uppkomsten av svullnader och mörka ringar under ögonen.

Hyaluronsyra (Veg.)

Skapar en effektiv fuktbarriär och har Anti Age-egenskaper.
Ökar dramatiskt hudens förmåga att binda fukt.

Jojobaolja (Eko)

En mjukgörande och skyddande olja med en unik sammansättning av fettsyror, som snabbt går in i huden och binder dess fuktighet. Har ett naturligt solfilter på 4. Fantastisk törstsläckare för torr hy, ger en sammetslen yta.

Kakaosmör (Eko)

Antioxidantrik och mjukgörande. Traditionellt använt mot rynkor och ger en mjuk och len hy.

Kokosolja (Eko)

Ibland kallad “Skin Food”, går in snabbt i huden och ökar fukthalten markant. Ger ett visst skydd från solens strålar och har även en Anti Age- och antibakteriell verkan.

Konservering

Vi använder konservering i så liten mängd som möjligt. Det skyddar produkterna mot mögel, bakterier och mikrober. Vi har eftersträvat att använda snälla och milda alternativ. Phenoxyethanol är vanligt förekommande i naturliga produkter och Potassium Sorbate är mycket mild och används också i mat. I vår nya skumrengöring har vi lagt till Sodium Levulinate och Sodium Benzoate, en kombination som passar särskilt bra i produkter som innehåller en stor del vatten.

Malakit Ädelsten

Lugnar och skyddar stressad hud, antioxidant och mineralrik. Uppbyggande och stärkande.

Niacinamide (Vit. B3)

Populärt Anti Age-vitamin och anti wrinkle-effekt. Ger en förbättrad hudton.

Nyponrosolja (Eko)

En skönhetsolja som fått ikonstatus, kallas ibland för “the-skin-vitamin”. Drar till sig fukt och regenererande för huden. Hjälper vid hudbristningar m.m.

Oliv

I gamla Grekland använde man det ”flytande guldet” för att stärka huden och skänka den evig ungdom. Oliven har fantastiska fuktgivande egenskaper och ger ett skydd som även bibehåller hudens fukthalt. Vår emulgering är utvunnen ur oliv.

Panthenyl Triacetate (B-Vit.)

Reducerar och lugnar hudinflammationer och fungerar som en viktig byggsten i huden. Bra vid hudproblem.

Pentavitin (Veg. och Ecocert.) 

Skapar en djupgående fuktreservoar under 72 h. Anti Age.

Peptider

Vår effektiva kombination av lipo-peptider ger en synlig minskning av rynkor med 45 % redan efter 2 månaders användning. Peptider är kedjor av naturligt förekommande aminosyror, som stimulerar produktionen av bl.a. kollagen. Brist på kollagen är en av huvudorsakerna till att huden åldras, pga en lägre proteinhalt. Peptider passar alla hudtyper eftersom de finns naturligt i kroppen och orsakar därför inte irritation eller överkänslighet mot solen, som retinol (A-vitamin) eller AHA kan göra. Vi använder oligopeptider och tetrapeptid-3 för deras evidensbaserade effekter. (Peptider är rekommenderade att använda i förebyggande syfte redan när man är runt 30 år och ser de första tecknen på linjer. Den vanligaste åldern är annars från 35 år och uppåt.

  • Stimulerar och ökar effektivt hudens egen produktion av kollagen, elastin och hyaloronsyra, vilket gör att huden reparerar sig själv.
  • En maximal koncentration används i ”Skin Perfect Moisturizer” för ett optimalt resultat.
  • Ger en fastare hud och en minskning av rynkdjupet.
  • Passar även känslig hy.

En fransk studie visar att kombinationen av oligopeptid och tetraeptid-3 har en mycket god effekt. I studien som är en dubbelblindstudie fick försökspersonerna själva göra en uppskattning av behandlingen. Det ingår även en klinisk helhetsbedömning, en fotografisk bedömning och laserprofilometri som visar hudens rynkdjup.

Phragmites Kharka (Eko)

Ett kinesiskt vass som har antiinflammatorisk verkan och Anti Redness-egenskaper. Lugnande och återställer hudens naturliga balans. Ingår i ett patent.

Poria Cocos (Eko)

Naturligt extrakt utvunnet ur en svamp traditionellt använd i kinesisk medicin. Användes i forna tider av hovdamerna i Kina för att ge huden lyster, återställa fukt, förebygga pigmentfläckar samt ger en klarare hy.

Ricinolja (Eko)

Olja med unik ricinsyra med antiinflammatoriska och skyddande egenskaper. Används i vår rengöring. Löser smart upp smuts och fett enligt ”fett-löser-fett-principen”.

Sockerbeta (Eko)

En 24 h-patenterad fuktformula från sockerbetsextrakt som ger
maximalt återfuktning. Huden blir len och återfuktad på djupet.

Solrosolja (Eko)

Rik på vitmin E, B1, B2 och proteiner. En mild olja som lätt går in i huden och har en mjukgörande och vårdande effekt.

Squalene

En beståndsdel i hudens talg som även bevarar fukten i huden och gör den mjuk och slät. Lugnande och uppbyggande verkan för t.ex. torr, känslig, kliande hud.

Tamarindfrukt

Ett nytt grönt biopatent utvunnet ur tamarindfrukt bildar effektiv fuktbarriär och en skyddande film. Reglerar hudens fukthalt, reducerar fina linjer och ökar hudens elasticitet.

Tocopherol Acetate (Starkare form av Vit-E)

En mycket aktiv och starkare form av E-vitamin. Ger starkt skydd mot fria radikaler, något som förebygger hudens för tidiga åldrande. Studier visar att Vit E skyddar och reducerar UV-skador. Ger också ett gott antiinflammatoriskt skydd, bra vid hudproblem.

Trollhassel (Eko)

Även kallad Hamameliss. Har en lindrande och något sammandragande effekt på hudens porer och är dessutom bakteriehämmande. Traditionellt använd av nordamerikas indianer.

Ingår i

Hydrating Water

Veteprotein (Eko)

Innehåller naturliga oligosaccarider som ger en fuktgivande effekt och balanserar huden. Ingår i emulgeringen.

Vild Jams och naturliga Phytosteroler

Ett patenterat komplex som förbättrar hudens kondition på djupet samt reglerar torrhet och obalanser. Vårt extrakt är framtaget för kosmetiskt bruk och är inte jämförbart med de med medicinska crèmer som finns på marknaden.

Vindruvskärnor

Innehåller bland annat C-vitamin och antioxidanten resveratrol som ger en anti age-effekt. E-vitamin hjälper till att säkerställa fuktnivån och skydda från fria radikaler.

Xantan Gum

En naturlig förtjockare framställd ur socker.