_MG_2989

Frågor och Svar

Vad utmärker M Picaut-serien?
Att du som vill använda ren, ekologisk hudvård inte skall behöva kompromissa med effektiviteten. Att man skall känna sig trygg med att få det bästa från båda världar.

Var tillverkas produkterna?
Alla produkter tillverkas i Falun, Dalarna. Kartonger och etiketterna liksom andra trycksaker tillverkas i Sverige. Här finns också våra duktiga designers och andra specialister.

Var kan jag köpa M Picauts produkter?
Produkterna går att köpa hos exklusivt utvalda återförsäljare. Se alla återförsäljare här.

Är produkterna testade på djur?
Absolut inte.

Kommer det nya produkter i sortimentet?
Vi lägger stor vikt vid att lyssna in vad våra kunder behöver och utvecklar hela tiden vårt sortiment efter det.

Är serien mild?
Vi strävar efter att arbeta med så milda ingredienser som möjligt. Vår serie innehåller t.ex. inga eteriska doftoljor. Dessa sägs ha en god effekt på huden, men tyvärr är det många som inte tål den fullt ut. Vår förhoppning är att även de med känslig hy skall kunna använda naturlig hudvård.

Vad menas med lipo-peptider?
Lipo betyder ungefär att de är oljelösliga och därför har vi kunnat göra en ny, unik produkt, som är vår anti-age ansiktsolja. Den ger massor av naturlig näring till hyn och jobbar samtidigt med dina ålderstecken. Av alla olika verksamma ämnen som det idag finns att välja på, handplockades just peptider från ”Matrixyl 3000 lipo ™” för att de ger ett så fint resultat, har dokumenterad effekt och är snälla mot huden. För att du skall se en skillnad.

Hur fungerar peptider?
Peptider är kedjor av naturligt förekommande aminosyror, som stimulerar produktionen av bl.a. kollagen. Brist på kollagen är en av huvudorsakerna till att huden åldras, p.g.a. en lägre proteinhalt i huden. Peptider passa alla hudtyper eftersom de finns naturligt i kroppen och orsakar därför inte irritation eller överkänslighet mot solen, som retinol (A-vitamin) eller AHA kan göra. Vi använder oligopeptider och tetrapeptid-3 (Matrixyl 3000 lipo ™) i en maximal dos (3 %) för deras goda, evidensbaserade effekter. En fransk studie visar att kombinationen av oligopeptider och tetrapeptid-3 har en god effekt på huden och minskar rynkdjupet med hela 45 % redan efter 2 månaders användning. I studien som är en dubbelblindstudie fick försökspersonerna själva göra en uppskattning av behandlingen. Det ingick en klinisk helhetsbedömning, en fotografisk bedömning och laserprofilometri, som visade hudens rynkdjup.

  • Peptider är rekommenderade att börja användas i förebyggande syfte redan när man är runt 30 år och ser de första tecknen på linjer.
  • De stimulerar och ökar effektivt hudens egen produktion av kollagen, elastin och hyaloronsyra, vilket gör att huden reparerar sig själv.
  • Peptiderna ger en fastare hud och en minskning av rynkdjupet.
  • Passar även känslig hy.