beauty_berry

Havtorn

Havtorn har varit känt sedan tusentals år för sin helande verkan. Extraktet från fruktköttet, som vi idag använder i våra M Picaut produkter, har relativt nyligen blivit tillgängligt för kosmetisk branschen och är idag hyllat inom skönhetsindustrin.

En ingrediens med Anti Age-effekt
Havtorn består av 190 bio-aktiva ämnen som tillsammans revitaliserar, skyddar och läker huden. Den används som Anti Age-ingrediens i vår rengöring, peeling, serum, ögoncrème och crème. Tack vare den extremt höga halten av nyttiga och ovanliga fettsyror, anti-inflammatoriska ämnen, vitaminer och sin förmåga att agera transdermalt (gå ner i de djupare skikten i huden) är den hyllad inom Anti Age. Pigmentering kan också förbättras med tiden, tack vare höga doser av naturlig vitamin A. Den passar även känslig hud och är även känd för sin effektivitet när det gäller att balansera och läka hudproblem. Havtorns förmåga att förbättra eksem och acne är internationellt känd. Forskning har visat att havtorn kan förbättra metabolismen i huden och sakta ner åldrandeprocessen, tack vare extremt höga doser av vitamin A och Tokoferoler (vit. E). Den har även en dokumenterad effekt på behandling av brännskador, dermatitis och acne. Ryska astronauter använder havtornsolja för att skydda huden mot strålning i rymden.

Några av havtorns många fördelar

  • Quercetin, en flavonoid. Sägs vara naturens främsta anti-inflammatoriska ingrediens. Fungerar som en anti-histamin. Hjälper problemhud.
  • Betakarotiner och karotiner skyddar huden från skador av sol.
  • Salicylic acid, är anti-inflammatorisk och har en cellförnyande och mild exfolierande verkan.
  • Ferulic acid; antioxidant, anti-microbiell och anti-inflammatorisk. Renande.
  • Palmitoleic acid (Omega 7). Unik fettsyra, som saktar ner hudens åldrande. Anti Age.
  • Flavonoider som kaemperol och isorhamneti, bekämpar infektioner, stärker väggarna i de små kapillärerna och hjälper skadad hud.
  • Dessutom innehåller havtornet höga doser pro-vitamin A och vitamin A, C och E (tokopheroler). Samt vitamin B, zink, järn, kalcium och magnesium. Anti Age.