M Picaut – Ingredienser

Huvuddelen av våra ingredienser är odlade utan användning av bekämpningsmedel eller andra gifter. Vi väljer bara de allra bästa råvarorna av högsta kvalitet och tillverkar våra produkter i Sverige. Förpackningarna är i återvinningsbart glas eller miljövänligt plast och vi strävar efter att göra så lite inverkan som möjligt på miljön. För en naturlig hudvård med resultat.

A  B  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö

Aventurine

En grön kristall som sägs ge tur och hjälpa oss att följa våra drömmar. Rik på mineraler och spårämnen.

Ljungblomma

Lugnande och har en antiinflammatorisk verkan på känslig hud. Sägs även ge huden en god elasticitet.

Vit lera (Kaolin)

Något sammandragande, mild lera som verkar lugnande för huden. Rikt på mineraler  Lämplig även till en känslig hud.

Reservatrol

En kraftfull antioxidant inom anti age. Viktig för huden för att skydda mot fria radikaler som annars påskyndar oxidationsprocessen och hudens åldrande. Perfekt som behandlande nattkräm då den sägs kunna bygga upp miljöskadad hud. Antioxidanten Resveratrol arbetar på huden genom att förlänga cellernas livslängd och skydda dem mot fria radikaler.

Biogommage

En smart exfoliering med naturliga mikrokorn. Vid friktion smälter kornen som och frigör lugnande Pantenol (Vit. B5). Pärlorna ger en varsam men effektiv exfoliering.

Sulfur

Sulfur (Svavel), är en mineral som är en effektiv problemlösare när det gäller att behandla olika hudåkommor. Känd för sina inflammationshämmande och milt exfolierande egenskaper. Balanserar även talgproduktionen genom att avlägsna överflödig talg i porerna. Lugnar och motverkar rodnad i huden.

Diatomaceous Earth

Reparerar kollagenet, bra för hudproblem som eksem, acne mm. Remineraliserande och tonifierande. Kallas ibland för “lera”, men är ursprungligen från alger (kiselalger) som genomgått sedimentering efter miljontals år på havets botten. Består av 89% av kiseldioxid, känt som skönhetsmineralet. Tonifierar huden, stimulerar kollagensyntesen och ger huden en fin boost av mineraler.

Perlite

Perlite är en vulkaniskt mineral som används i hudvård för ge oljig hud en mattare yta, utan att torka ut eller att förlora fukten i huden.

Aktivt kol

Aktivt Kol kallad “en magnet för smuts”, tack vare sin förmåga att dra till sig andra ämnen samt rengöra huden på djupet, från fett och föroreningar. Särskilt bra för den som har problemhy, lite fetare hy eller akne. Aktivt kol är läkande och har en antiinflammatorisk och rengörande effekt.

Zink PCA

Zink PCA är mycket bra för en fet och/ eller aknebenägen hy. Det hjälper huden att normalisera talgproduktionen och har även en fuktgivande effekt. Ökar effektiviteten av zink och upptaget av zink i huden.