1 nov

Nyhet från M Picaut: “Gyllene rengöringsbalm med bärnsten och hjortron”

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm home

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm är en rengöringsbalm och make up remover som både stärker, lugnar och skyddar huden.
– Att tvätta huden är en viktig del av vår hudhälsa. Alla har rätt till en lugn hy! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Idén till den senaste produkten i prisbelönta hudvårdsserien M Picaut föddes tack vare Mette Picauts tonårsdotter.
– Hon undrade varför vi inte hade någon makeup remover. När hon ville köpa en produkt från ett annat stort märke insåg att jag behövde ta fram någonting eget – och bättre! säger Mette Picaut.
I arbetet med att ta fram Golden Amber Probiotic Cleansing Balm blev dottern Ella både hennes största inspiration och hårdaste kritiker. Resultatet är en makeup remover och rengöringsbalm som är både mild och effektiv. Samtidigt som den tar bort smuts, vattenfast mascara, solskydd och andra makeup produkter har den en lugnande effekt på känslig hud.
– Den här rengöringsprodukten ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag hoppas att andra mammor och döttrar också kommer att älska och uppskatta den. Och män också förstås, det är en unisex produkt som passar alla som vill rengöra huden på ett nytt sätt, säger Mette.
Less is more-principen, som präglar tänket bakom alla hudvårdsprodukter från M Picaut, gäller även här. Att ett fåtal produkter, fullproppade med de finaste ingredienserna, ska ha styrka nog att göra mycket för huden.
– Golden Amber Probiotic Cleansing Balm innehåller fuktbindare, pre- och probiotika, vitaminrika oljor och fina extrakt. Allt som huden älskar och som blivit vårt signum.
För den yngre huden hjälper ett sebumreglerande komplex att balansera huden och förebygga acneproblem. Det gör också att hyn upplevs som mindre fet under dagen. Bisabolol, som utvinns ur kamomill, är känt för sina lugnande egenskaper och ger balans, lugn och fukt. Den motverkar även inflammation och lämpar sig speciellt om man besväras av känslig hy, acne, rodnad, rosacea och psoriasis.
För den mogna huden lyfter ingredienserna havtorn och hjortron C-vitaminnivåerna på huden. Bärnstensextrakt ger lyster och vitalitet samt stärker och skyddar hyn. Bisabolol stimulerar hudens kollagenproduktion, återfuktar på djupet och minimerar yttorrhet.
– Golden Amber Probiotic Cleansing Balm är en lite krämigare och gyllene balm. Den smälter bort alla spår av make up på djupet samtidigt som huden blir mjuk och återfuktad. Doften är honungslen och behaglig, säger Mette Picaut.
Hon jämför känslan av att rengöra ansiktet med Golden Amber Probiotic Cleansing Balm som lite av en spa-upplevelse.
– Det här är en lyxig, skön och effektiv vardagsrengöring för dig som vill fräscha upp huden, svepa bort orenheter och samtidigt få mycket fukt och lyster!

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm (125 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 379 kr hos återförsäljare.

Bildtext: M Picaut Swedish Skincare lanserar Golden Amber Probiotic Cleansing Balm, makeup remover och rengöring i ett.

 

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm

 • Makeup remover och rengöring i ett.
 • Rengör milt, men effektivt, utan att störa huden.
 • Stärker hudens mikrobiom.
 • Balanserar hyn, ger lyster och mjukhet.
 • Återfuktar på djupet.

 

Huvudingredienser

 • Bärnstensextrakt stärker och skyddar huden.
 • Prebiotika och probiotika stöder hudens goda bakterier och balanserar eventuella hudproblem.
 • Hjortron, en kraftfull antioxidant som skyddar huden.
 • Havtorn ger huden en C-vitaminboost och motverkar ålderstecken.
 • Aprikoskärnolja tillför näring och gör huden sammetslen och mjuk.
 • Bisabolol, ett aktivt ämne i kamomill som verkar lugnande för känslig hud och motverkar inflammation. Stimulerar hudens kollagenproduktion, återfuktar på djupet och minimerar yttorrhet.