5 aug

”Empowering Women” – Rättvisemärkt Sheasmör

Sheasmöret i M Picaut’s produkter kommer från ett kvinnokooperativ i Ghana. Verksamheten ger kvinnorna en stärkt ställning och självständighet samt en stabil inkomst.

Sheasmöret är helt naturligt och vegansk med fantastiska fuktighetsbevande och mjukgörande egenskaper. Smöret utvinns ur Sheanöten som har sitt ursprung i Afrika. Där har man använt den i tusentals år i matlagning, som lampolja och till hudvård.
Sheasmöret i våra produkter kommer från ett kvinnokooperativ i Ghana. Verksamheten ger dem en stärkt ställning och självständighet samt en stabil inkomst. Därmed förbättras levnadsförhållandena i regionen.
Processen börjar med att kvinnorna i kooperativet samlar nötterna, sorterar och slutligen tvättar dem. Det är viktigt att kasta bort de sämre nötterna för att säkerställa ett smör av bästa kvalité. Kunskapen har förts vidare mellan kvinnorna i generationer. Efter att ha bearbetat nötterna enligt traditionella metoder får man ett näringsrikt och fuktbindande smör med höga halter av nyttiga fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Antioxidanterna kan hjälpa till att skydda kroppens celler mot fria radikaler och sheasmör och kan även hjälpa till att skydda mot viss UV-strålning från solen. Naturlig vitamin A och E är kända för att ge en anti-aging-effekt för huden. Produktionen av kollagen stimuleras, samtidigt som huden får mycket näring och fukt och motverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.
Sheasmör är milt och går snabbt in i huden, är mycket välgörande för torr hud. Även bra för gravidmagen och även  på barns känsliga hy.

Se vår produkt som har Sheasmör: