13 jan

Nyhet från M Picaut: “Återfuktande ansiktsvatten med akvamarinkristall”

Aquamarine Bliss Treatment Toner är en ny generation ansiktsvatten med behandlande effekt. Tack vare sin serumliknande konsistens och vitaminrika ingredienser som hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.
– Det här är ett avancerat ansiktsvatten som behandlar och återfuktar din hy på flera plan, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Hon beskriver det nya ansiktsvattnet Aquamarine Bliss Treatment Toner som en “hybrid mellan ansiktsvatten och serum” på sprayflaska.
– En av våra hudterapeuter frågade om vi inte kunde ta fram ett nytt ansiktsvatten som var “mer” än ett ansiktsvatten och nästan som en behandling, säger Mette Picaut.
Resultatet är Aquamarine Bliss Treatment Toner. En ny sorts ansiktsvatten med serumliknande konsistens som både återfuktar och skyddar huden. Prebiotika och havreextrakt lugnar och stärker, C-vitaminrika bär som hjortron och havtorn återfuktar och ger huden ny energi och B-Circadin, extrakt från blomman Lespedeza Capitata, skyddar hyn mot föroreningar och blått ljus från datorer och skärmar.
– Det här är ett mångbegåvat och avancerat ansiktsvatten som återfuktar på djupet och tar hand om fina linjer samtidigt som det skyddar, lugnar och ger en jämnare hudton, säger Mette Picaut.
En av de nya spännande ingredienserna, som även gett ansiktsvattnet dess namn, är den havsblå kristallen akvamarin.
– Akvamarin har en transparent blå färg och sägs ha varit en amulett som gav tur och skydd för sjöfolk. Den är rik på mineraler och spårämnen som gör gott för huden, säger Mette Picaut.
Andra nya ingredienser är B-Circadin och rosenvatten. B-Circadin är extrakt från blomman Lespedeza Capitata och dämpar tecken på trött hud samt skyddar mot blått ljus. Rosenvatten med sin höga halt av antioxidanter sätter fart på kollagenproduktionen i huden, återfuktar, lugnar och läker samt minskar risk för pigmentförändringar.
– Det här är ansiktsvattnet för dig som längtar efter avancerad ekologisk och lyxig hudvård med extra allt i form av fuktgivare, innehåll och funktion. Perfekt under den dagliga hudvårdsrutinen, men också för att fixera foundation eller mineralpuder och ge en hållbar makeup och fin yta. Toppen framför datorn, säger Mette Picaut.
– Dessutom har den en svag, lite syrlig, rosendoft som är helt beroendeframkallande. Ett riktigt wow-vatten, helt enkelt!
Aquamarine Bliss Treatment Toner (100 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 469 kr hos återförsäljare.

Bildtext: M Picaut Swedish Skincare lanserar Aquamarine Bliss Treatment Toner. En mix mellan ansiktsvatten och serum med hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.

Aquamarine Bliss Treatment Toner

 • Återfuktar på djupet.
 • Fyller ut fina linjer.
 • Skyddar huden mot blått skärmljus och föroreningar.
 • Lugnar och stärker hudbarriären.
 • Ger klarare hy och en jämnare hudton.

Ingredienser:

 • Akvamarinkristall är rik på mineraler och spårämnen.
 • Hjortron ger ny energi och jämnare hudton. Dämpar känslighet, rödhet och akne.
 • Rosenvatten sätter fart på kollagenproduktionen, lugnar rodnad och stärker huden.
 • B- Circadin dämpar tecken på trött hud och skyddar från blått ljus.
 • Havtornsextrakt är antiinflammatoriskt och har en anti age-effekt.
 • Prebiotika ger näring till hudens goda bakterier och balanserar hudproblem.
 • Pentavitin återfuktar på djupet.
 • Hyaluronsyra stimulerar kollagen och elastinproduktion för en fastare hud.
 • Havreextrakt lugnar samt hjälper problemhud som akne och psoriasis. Irritationsdämpande och fuktgivande.