23 jun

Sofia skapar magi av att notera detaljer

Salong Lilla Hudvårdsrummet

Sofia Smidvik i Arvika har jobbat som hudterapeut på ett spa på andra sidan jordklotet i Nya Zeeland, men det är i Arvika hon startade salongen Lilla Hudvårdsrummet.
Det var en före detta Gilda klasskompis (Erica@vackerhyhalmstad) som tipsade om M Picaut-produkterna när hon letade efter ett lyxigt ekologiskt märke till sin salong.

– Min kompis är så kunnig om ingredienser i hudvård, så jag var bara tvungen att testa, säger Sofia Smidvik, auktoriserad hud- och spaterapeut och sedan 2016 medlem i SHR.

Att M Picaut kunde erbjuda färre och mer mångsidiga produkter istället för många och ensidiga är något som lockade Sofia Smidvik.

– Produkten som fångade mitt hjärta först var Precious Oil, den känns som en stor gosig kram för ansiktet. I dag är alla produkterna favoriter, säger Sofia Smidvik.

Många av Sofia Smidviks kunder uppskattar mixen av naturliga ingredienser och lyx.

– Det är tillfredsställande att berätta om de många aktiva ingredienserna som de flesta faktiskt har hört talas om från naturen. Då känns det extra värdefullt att produkterna är svenska och företagen som ligger bakom produkterna från fabrik till förpackad produkt är lokala, säger Sofia Smidvik.

Lilla Hudvårdsrummet erbjuder både resultatinriktade behandlingar och avkopplande stunder.

– Det bästa med mitt jobb är att ge och lägga märke till de små detaljerna. Genom att vara fokuserad och närvarande under mina behandlingar kan man skapa magi. Det älskar jag!
Det kan handla om att märka när kunden slappnar av och kommer in i djupandning, eller höra njutningen ”Aaaaah, va gott det luktar!” när man applicerar någon av väldoftande produkterna.