Välkommen till M Picauts värld fylld av ekolyx, effektiva hudvårdstips och härliga nyheter.

Dubbelsäkra huden i solen
Hudterapeuten tipsar

Hudterapeuten tipsar: Så dubbelsäkrar du huden i solen

Se till att skydda både hyns undre och övre lager i sommar. Genom att använda produkter med naturligt UV-skydd under din solskyddsfaktor ger du huden bästa hjälpen i kampen mot skadliga strålar.

– Havtornsolja, som är rik på antioxidanter, är ett exempel på naturligt solskydd, säger hudterapeut Karin Wihlney, som driver salongen SKIN By Wihlney i Torslanda.

Hej Karin, kan du berätta mer om naturligt UV-skydd och hur man ska använda det?

– Det är bra att lägga någon form av antioxidant, som till exempel havtornsolja, under ditt vanliga solskydd. Solskyddsfaktorn hindrar huden från att bli bränd och om vi dessutom lägger ett naturligt solskydd som havtornsolja under bryts inte huden ner av de fria radikalerna och vi bibehåller och hjälper huden i kampen mot skadlig UV-strålning.

Hur arbetar de olika solskydden på huden?

– En solskyddsfaktor lägger du som ett sista lager för att inte brännskada din hud. Den ska ligga på mellan SPF 30-50. Men solens strålar når ju fortfarande hudytan, det är på så sätt som brunt pigment skapas. Tidigare cellskador, eller hormoner, kan göra att det uppstår pigmentfläckar på huden. Om du använder en antioxidant under ditt solskydd gör det en enorm skillnad och du får inte samma form av solskada på huden.

Du har valt att arbeta med ekologisk hudvård, som M Picauts produkter, varför det?

– Det vanligaste problemet kvinnor runt 30-50 år har, som kommer till mig, är att de har fått hudreaktioner som liknar de man får i ungdomen, till exempel akne. Oftast har de använt för starka ingredienser i sin hudvård. Jag arbetar med att balansera huden genom olika hudvårdsprogram, rätt ingredienser för rätt hudproblem helt enkelt, och där kommer ekologisk hudvård in. Har man inga hudproblem ska man inte heller skapa dem! Hudvård som ger kontrollerade kemiska reaktioner ska göras professionellt på salong, det är det jag jobbar med, men din egen dagliga hudvård ska bara bibehålla och normalisera hudens funktioner. Återhämta och lugna.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer hudvårdsprodukter?

– Enligt min uppfattning använder de flesta fel hudvård för sina hudproblem, 90 procent arbetar alldeles för mycket med sin hud vilket ger “lat” hy där huden till slut inte jobbar själv. Det leder till tunn och slapp hy som inte cellförnyar sig och därmed åldras snabbare.

Vilka är dina egna hudvårdsfavoriter inför sommaren?

– Jag älskar Glorious Green Foaming Cleanser, det är en bra funktionell rengöring som lugnar huden. På kvällen använder jag enbart Precious Oil, den hjälper min hud att lugna och återhämta sig under natten.

 

Det finns många hudterapeuter som använder M Picaut, du hittar dem här. Hudterapeuten Karin Wihlney, som gett tipsen ovan, driver salongen SKIN By Wihlney i Torslanda, http://skinbywihlney.se/.

M Picaut vinner Swedish Beauty Awards 2019
Hudvård Nyheter

Fjärde året i rad: M Picaut vinnare på Swedish Beauty Awards

Svenska hudvårdssuccén M Picaut hamnade på prispallen igen, för fjärde året i rad, när Sveriges mest prestigefyllda skönhetsgala Swedish Beauty Awards gick av stapeln. Kroppspeelingen Amazing Effortless Body Peel Mask tog hem segern som Årets Kroppsvård 2019.

– Jag älskar ”två i ett”-produkter. Det här är effektiv ekolyx när den är som bäst! säger Mette Picaut, grundare till den svenska skönhetssuccén.

Amazing Effortless Body Peel Mask vann kategorin Årets Kroppsvård över 200 kr på Sveriges största skönhetsgala, Swedish Beauty Awards 2019. Det här är fjärde året i rad som en av M Picauts ekologiska hudvårdsprodukter vinner på galan och juryns motivering till förstapriset löd: ”En dryg kroppsrengöring på tub som förvandlar krackelerat krokodilskinn till sammetslen och återfuktad hud – utan synbar ansträngning.”

– Den här produkten är årets upplevelse av stora mått, vi har fått otroligt många positiva reaktioner från både kunder och hudterapeuter. Ingenting slår en hudprodukt som har en massa krut i sig, men samtidigt är snäll mot huden och gör den len som sammet, säger Mette Picaut, grundare till den ekologiska hudvårdssuccén.

Tanken bakom Amazing Effortless Body Peel Mask är att den ska fungera som ansiktsbehandling, fast för kroppen. Därför har den både en peelingeffekt och verkar som en skönhetsmask. Less is more-konceptet är något som det svenska hudvårdsmärket arbetat med sedan starten.

– Det ska inte behövas onödiga produkter på badrumshyllan. Att kunna använda färre produkter, som enkelt kan kombineras, känns väldigt aktuellt idag. En kroppsmask och kroppspeeling i en och samma förpackning är både effektiv för huden och superbra för miljön.

Amazing Effortless Body Peel Mask innehåller vindruvskärnor och naturlig salicylsyra från pilträdsbark som ger en dubbel peeling-effekt, aloe vera som lindrar, svalkar och lugnar, citronmyrten som har en stark antibakteriell effekt och M Picauts signaturingrediens havtornsbär som ger huden en vitaminboost av C-vitamin och antioxidanter.

– Kroppspeelingen går på djupet och renar porerna, den hjälper allt från skrovliga armbågar till torra ben. Huden blir perfekt, len och fin. Det här är som en spabehandling, fast du enkelt kan göra den själv därhemma, säger Mette Picaut.

Amazing Effortless Body Peel Mask är den fjärde produkten i M Picauts kroppsserie och sista steget till en fulländad ansiktsbehandling för hela kroppen.

– Tillsammans med kroppsoljan Goodness Glow All Over Dry Oil, som vann Årets Kroppsvård på Swedish Beauty Awards 2018, och kroppslotionen Crème de la Crème Body Lotion blir det som både förrätt, huvud- och efterrätt för såväl kropp som själ!

Så småningom väntar fler spännande produkter signerade M Picaut.

– Vi kompletterar vårt utbud med lite probiotika i en fin kombination till hösten, men det berättar jag mer om senare. Självklart gör vi det på vårt eget M Picaut-sätt, så det blir lite speciellt…

Swedish Beauty Awards hemsida.

Nyheter

Fin nominering för kroppspeeling

Kroppspeelingen Amazing Effortless Body Peel Mask röner nya framgångar. Nu har prestigefyllda skönhetsgalan Swedish Beauty Awards nominerat M Picauts nykomling till Årets kroppsvård över 200 kr.

För en månad sedan vann Amazing Effortless Body Peel Mask pris som Årets kroppsvård på Daisy Beauty Awards 2019. Nu är den i hetluften igen, som nominerad i kategorin Årets kroppsvård över 200 kr, på skönhetsgalan Swedish Beauty Awards 2019.

– Den här kroppspeelingen har allt! Tack vare vindruvskärnor och naturlig salicylsyra från pilträdsbarken får du en dubbel peelingeffekt. Att produkten dessutom får sitta kvar på kroppen och verka som en askungemask bidrar till ett fantastiskt resultat, säger Mette Picaut.

Andra ingredienser i kroppspeelingen är aloe vera som lindrar, svalkar och lugnar, citronmyrten som har en stark antibakteriell effekt och M Picauts signaturingrediens havtornsbär som ger huden en vitaminboost av C-vitamin och antioxidanter.
Amazing Effortless Body Peel Mask är den fjärde produkten i M Picauts kroppsserie och sista steget till en fulländad ansiktsbehandling för hela kroppen.

– Tillsammans med kroppsoljan Goodness Glow All Over Dry Oil, som vann Årets kroppsvård på Swedish Beauty Awards 2018, och kroppslotionen Crème de la Crème Body Lotion blir det som både förrätt, huvud- och efterrätt för såväl kropp som själ!

Nyheter

M Picaut vinnare av Årets kroppsvård

Den nya kroppspeelingen Amazing Effortless Body Peel Mask vann Årets kroppsvård på Daisy Beauty Awards 2019.

– Det här är framtidens hudvård, närproducerad ekolyx som levererar, säger Mette Picaut, grundare till den svenska skönhetssuccén.

Amazing Effortless Body Peel Mask lanserades i november 2018 och är den fjärde produkten i M Picauts kroppsserie. Nu har den vunnit kategorin Årets kroppsvård på svenska skönhetsgalan Daisy Beauty Awards 2019.

“Vem vill inte bli pånyttfödd av sin kroppsvård? Här är duschprodukten som funkar som en reset-knapp för din hud. En given badrumskompis när du vill kliva ur duschen som en ny människa.” Så löd motiveringen när de 65 beautybloggarna i juryn för Daisy Beauty Awards 2019 sagt sitt.

– Det är helt fantastiskt att få det här priset och en dubbel ära när det kommer från en jury bestående av Sveriges mest insatta skönhetselit. Om några kan, och känner till, hudvård så är det dessa, säger Mette Picaut.

Tanken bakom Amazing Effortless Body Peel Mask är att den ska fungera som ansiktsbehandling, fast för kroppen. Därför har den både en peelingeffekt och verkar som en skönhetsmask. I produkten finns också en kärleksfull blinkning till Mettes man, Eric Picaut, Sales Manager på M Picauts kontor i Göteborg, genom sin ingrediens röda vindruvor.

– Eftersom Eric kommer från Frankrike är det såklart lite extra kul med just extrakt från vindruvskärnor! Vi är, så vitt jag vet, först som svensk hudvårdsserie att använda oss av vindruvskärnor, vilket ligger helt i linje med vår vision. Att använda det allra bästa från naturen och vara i framkant med våra produkter, säger Mette Picaut.

Vindruvskärnor är rika på vitaminer och antioxidanter vilket ger en anti age-effekt och skyddar huden mot fria radikaler. Dessutom innehåller kroppspeelingen naturlig salicylsyra från pilträdsbark som sveper bort gamla hudceller, sätter fart på cellförnyelsen och har en antiinflammatorisk effekt. Det gör peelingen perfekt för problemhud som kiratosis polaris (knottror på överarmarna) och akne. Som i alla M Picauts produkter är ingredienserna ekologiska och all tillverkning sker i Dalarna.

– Den här vinsten visar verkligen att grönt är lika effektivt, och mer därtill, än det gamla vanliga på hyllan. Ekolyx ger resultat, bygger upp hudens barriär och är laddat med den bästa näringen, säger Mette Picaut.

– Jag tror helt ärligt att det här är framtidens hudvård, närproducerad ekolyx som levererar mer än vad man förväntar sig. Jag har mängder av nya idéer på gång och den här vinsten ger mig en kick att fortsätta resan!

Hudterapeuten tipsar

Hudterapeuten tipsar: De bästa hudvårdsrutinerna för män

Ytliga blodkärl och oren hy är två vanliga problem för manlig hy. Men med rätt rutiner går det att råda bot på det mesta. Hudterapeut Helené Flink, som driver salongen Clinique´91 Hud & Skönhetsvård i Uddevalla, har tipsen.

Hej Helené, är det skillnad på manlig och kvinnlig hy?

– Ja, män har fler talgkörtlar i huden vilket innebär att de ofta har mer blandad hy, de är inte lika ”torra” som kvinnor. Dessutom hjälper den dagliga rakningen till att hålla huden fräsch. Det blir lite av en naturlig peeling, vilket gör att män faktiskt har något slätare hy än kvinnor när de kommer upp i åren.

Vilken rengöringsrutin rekommenderar du till män som inte är vana vid att ta hand om huden?

– En enkel rutin för blandhy är att börja med en skön rengöringsmousse, till exempel Glorious Green Foaming Cleanser. Sedan använder du ansiktsvattnet Hydrating Water. Ett trick när man använder ansiktsvatten är att spraya det på gasväv, istället för bomull, och dra över huden. Dels absorberar gasväv inte lika mycket av ansiktsvattnet som bomull, vilket innebär att produkten varar längre, dels har den en lite ruffad yta som ger en milt peelande effekt på huden.

Och för den som vill ha ut lite mer av sin hudvård?

– Då skulle jag addera peelingmasken Exfoliating Peel Mask. Det är en otroligt snäll och mild peelingprodukt som fungerar fint även om du har ytliga blodkärl. Applicera över hela ansiktet och massera lite runt näsan, pannan och hakan. Låt masken ligga kvar och verka på kinderna i upp till 20 minuter innan du sköljer av med ljummet vatten. Peelingmasken har ett anti redness-komplex som lugnar huden, dessutom ger phragmites och poria cocos en antiinflammatorisk effekt och är otroliga när det gäller att ge klarare hy.

Finns det någon kräm som skyddar huden lite extra för den som sitter framför datorn hela dagarna?

– Detoxkrämen Skin Detox Moisturiser gör jobbet. Den innehåller broccoli som har antiinflammatorisk och lugnande effekt, vilket hjälper mot akne och problemhy, medan havtornet med all sin C-vitamin stärker huden och är en naturlig solskyddsfaktor.

Vilka är de vanligaste hudproblemen för män?

– Ytliga blodkärl i ansiktet. Med åldern blir huden tunnare och blodkärlen mer synliga. Många män har dessutom jobbat utomhus mycket och inte använt solskyddsfaktor, främst ålderskategorin 40 plus. Men med en mjuk rengöring, ansiktsvatten, peeling och detoxkräm går det att lugna och reparera huden. Än en gång, M Picauts peeling är så snäll och har så små korn, att alla kan använda den. När överskottstalg och döda hudceller försvinner från hudytan kan de efterföljande produkterna gå djupare ner i huden och bli ännu mer effektiva.

Hur tar man hand om fet, oren och blandad hy?

– Då rekommenderar jag att lägga till Precious Oil i rutinen. En väldigt fet hy beror på ökad talgproduktion och då vill man ju normalisera den. Eftersom fett löser fett är olja perfekt för fet hy. Bara någon droppe Precious Oil gör att huden blir lugnare och du slipper yttorrhet. Precious Oil innehåller också peptider vilket stimulerar kollagen och ger en anti age-effekt. För extra effekt kan man göra en mask då och då. Ta på några droppar Precious Oil och smörj in i ansiktet så att du ser ut som ett Glad Pack-paket, sedan sover du med det. Då matas huden med A- och C-vitamin som finns i oljan genom aprikoskärnorna och havtornet.

Vad rekommenderar du till torr hy?

– Nourishing Cleanser, en rengöringsmjölk med mer vårdande ingredienser som mjukgörande olivolja och kakaosmör. Lägg till Hydra Miracle Serum i hudrutinen, den innehåller hyaluronsyra och jag älskar hyaluronsyra! Det är ett kroppseget ämne som går ner i huden och triggar kollagen-produktionen, vilket ger en plumpingeffekt. Dessutom binder den fukt upp till tusen gånger sin egen vikt, så huden blir verkligen genomfuktad på djupet. Tillsammans med Skin Detox Moisturiser blir det en maxad kräm.

Till sist, har du något tips för huden nu under vintersäsongen?

– För män som sportar mycket utomhus och till exempel gillar att åka skidor rekommenderar jag Calming Cocoon Cream. Det är en barriärkräm som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Lägg gärna lite Hydra Miracle Serum under för extra skydd. Det bästa, om du har frågor om din hy, är att uppsöka en auktoriserad hudterapeut för att få skräddarsydd och hållbar hudvård just för dig.

Det finns många hudterapeuter som använder M Picaut, du hittar dem här. Hudterapeuten Helené Flink, som gett tipsen ovan, driver salongen Clinique´91 Hud & Skönhetsvård i Uddevalla, https://clinique91.com/

 

Inspiration

“Niacinamide har anti age-effekt och hjälper mot solskador”

Mette om en av sina nya favoritingredienser:

Få saker gör mig så entusiastisk som när jag hittar ingredienser som är både effektiva och säkra att använda på huden. Niacinamide (vitamin B3), som finns i vår lyxiga succémask Hydra Lagoon Overnight Mask, är en av favoriterna!

Under de senaste åren har niacinamide fått status som en äkta ”buzz-ingrediens” i skönhetsvärlden, med rykte om att kunna göra skillnad på riktigt.

Det gjorde mig nyfiken och jag bestämde tidigt att den skulle få göra sällskap med både halvädelstenen malakit, hyaluronsyra och fuktkomplexet pentavitin i vår superlyxiga askungemask Hydra Lagoon Overnight Mask.

Niacinamide är en vitamin (B3) som kroppen använder i cellernas energitillverkning och som hjälper mot till exempel trötthet och utmattning. När man applicerar den på huden ger den andra fina fördelar som att ta hand om förstorade porer, fina linjer och ge huden en jämnare hudton.

Jag fastnade särskilt för att den har en antiinflammatorisk verkan och kan ljusa upp de där retliga pigmentfläckarna som ofta kommer krypande med åldern. Sedan är det förstås också fint att niacinamide kan hjälpa huden att ta hand om solskador och har en anti age-effekt på fina linjer och rynkor. Eftersom niacinamide hjälper huden att skapa hälsosamma celler bygger den på sikt ett naturligt skydd mot skador från till exempel ultravioletta strålar.

Ryktet att niacinamide skulle kunna minska porerna tyckte jag först lät lite för bra för att vara sant, men det fungerar faktiskt. B-vitaminet hjälper huden att bibehålla sin mjukhet, elasticitet och fuktnivå och då uppkommer det en helt naturlig minimering av porernas storlek. Visst är det fantastiskt?! (Själv brukar jag tänka mig att porerna i huden är ungefär som fiskar som hamnat på torra land. I sin längtan efter vatten ligger de och gapar och tänjer ut sig mer och mer… Kanske en lite galen liknelse, men i min hjärna känns det logiskt. Blir huden återfuktad och får sin törst släckt blir huden elastisk och porerna mindre och finare, eftersom de inte behöver ”gapa” efter vatten längre.)

Ett knep när man sätter ihop nya produkter är att kombinera ingredienser som ”boostar” varandra för att öka effekten. Niacinamide och hyaluronsyra, till exempel. Hyaluronsyra binder vatten och ökar elasticiteten i huden och tillsammans med niacinamide blir de en riktig superduo och gör huden sammetslen i vår Hydra Lagoon Overnight Mask. För dig som vill boosta masken ytterligare rekommenderar jag att dutta några droppar Hydra Miracle Serum på huden innan du applicerar masken. Hydra Miracle Serum är en riktig liten fuktbomb som fullkomligt badar i hyaluronsyra och andra fuktmättande ingredienser. I kombination med dessa små fuktboostande molekylerna blir effekten av Hydra Lagoon Overnight Mask extra spännande, eftersom masken lägger sig som ett lock och ”stänger in” fukten. Serumet å andra sidan tar rätt väg och djupdyker långt ner i huden. Kombinationen verkar ha blivit uppskattad, vår askungemask valdes nyligen till Damernas Världs skönhetsfavorit med 5 poäng av 5 möjliga.

Så hatten av för niacinamide, en hudkompis som vinner i längden och ger fina resultat utan att irritera eller störa hudens barriär. Heja dig!

Niacinamide:

  • har anti age-effekt på fina linjer och rynkor
  • ljusar upp pigmentförändringar
  • stärker hudens barriär och elasticitet
  • reducerar solskador i huden
  • ger en jämnare hudton
  • hjälper till att förminska förstorade porer
  • ger mycket fukt
Nyheter

Precious Oil är årets favorit

När testpanelen i Damernas Värld får välja årets skönhetsfavoriter blir Precious Oil bäst i test. ”Som en snäll, vadderad kashmirkofta in i minsta molekyl” beskriver redaktionen vårt prisbelönta anti age-serum.

I varje nummer av Damernas Värld testar redaktionen på modetidningen ett stort antal skönhetsprodukter. I höstas blev anti age-serumet Precious Oil en av vinnarna med fem poäng av fem möjliga. Nu har redaktionen valt sina absoluta favoriter bland årets alla testprodukter. Ett av toppvalen som imponerade extra var Precious Oil från M Picaut.

”Bäst i test blev denna lyxolja som inte bara mjukgör, balanserar och återfuktar med en föredömlig oljetrupp från bland annat aprikoskärna och jojoba, utan även innehåller lipo-peptider med dokumenterat utslätande effekt på fina linjer. Ekologiska oljor kan innehålla essentiella oljor som irriterar, men denna är som en snäll, vadderad kashmirkofta in i minsta molekyl”, skriver redaktionen.

Det är inte första gången som Precious Oil imponerar. Tidigare har vårt anti age-serum bland annat utsetts till Bästa serum i lyxklass (Tara Beauty Awards 2010) och Bästa ekologiska köp (Instyle Beauty Awards 2011).

– Bästa oljan jag någonsin testat! Dyr, men värd sin vikt i guld, säger Lisa Edholm, formgivare på Damernas Värld.

Nyheter

Hydra Lagoon Overnight Mask är månadens magiska

I senaste numret av Damernas Värld hyllas Hydra Lagoon Overnight Mask och får full poäng-pott av redaktionen. ”Bra ingredienser och ett pris som får plånboken att jubla”, låter det bland annat i recensionen.

Den lyxiga askungemasken Hydra Lagoon Overnight Mask med halvädelstenen malakit har vunnit Damernas Värld-juryns hjärta. I senaste numret av modemagasinet skriver de så här om produkten:

”Efter en natt ihop med den här vännen blir huden återfuktad och magiskt slät med en hint av lyster, ungefär som effekten av en primer. Masken sjunker in snabbt och den hygieniska pumpflaskan gör det lätt att dosera. Bra ingredienser och ett pris som får plånboken att jubla. Räddar de flesta av hudens krissituationer, från vinterkyla till svidande solbränna.”

– Masken är en wow-upplevelse från början till slut. Crèmen är mjuk som en kashmirtröja, urskön att massera in och doftar friskt av citrus. Det ser ut som om jag fått en ansiktsbehandling. Bäst i klassen när det kommer till ekologisk hudvård, säger skönhetsredaktör Maria Ahlgren som ger ansiktsmasken fem poäng av fem möjliga.

Hydra Lagoon Overnight Mask innehåller bland annat den gröna halvädelstenen malakit som skyddar och lugnar stressad hud. Avokado och squalene stimulerar elastin och kollagen, vilket ger huden fasthet och ny styrka. Hyaluronsyra och pentivitin ökar fuktnivån, fyller ut fina linjer och ger en anti-age effekt. År 2017 vann Hydra Lagoon Overnight Mask kategorin Årets Nattmask på Tara Beauty Awards och 2018 blev den Årets svenska produkt på Swedish Beauty Awards.

eric picaut m picaut
Inspiration

M Picauts adventskalender: Vinn Eric Picauts favoritprodukter

Eric Picaut  är Sales Manager på M Picauts kontor i Göteborg. Dessutom är han gift med M Picauts grundare Mette, vilket gjort att intresset för hudvård kommit på köpet. Nu kan du vinna hans tre skönhetsfavoriter i vår adventskalender. Gå in på vår Instagram för att tävla!

Hej Eric, vilka produkter har du valt till ditt adventskalender-kit och varför?

Skin Perfect Moisturiser har en mjuk doft som passar både kvinnor och män. Dessutom har den en anti age-effekt som motverkar fina linjer och rynkor, är jättelätt att applicera och går snabbt in i huden.

Hydra Miracle Serum passar bra nu på vintern när man är mycket inomhus och känns väldigt fräsch på huden, jag använder den både morgon och kväll. Den har också en mild doft vilket jag gillar.

Amazing Effortless Body Peel Mask är en ny och unik produkt. Som fransman ligger den mig lite extra varmt om hjärtat eftersom den bland annat innehåller röda vindruvskärnor! Extrakt från pilträdsbark peelar bort döda hudceller och gör huden len. När du tänker på peeling kanske du tror att det här är en produkt som känns hård mot huden, men det är precis tvärtom. Vår kroppspeeling är mild, men samtidigt otroligt effektiv. Den lanserades för bara några veckor sedan, men har redan blivit nominerad till Bästa Kroppsprodukt av Daisy Beauty Awards.

Vilket är ditt bästa skönhetstips i vinter??

– Jag kör alltid mer serum under vintern eftersom man spenderar mer tid inomhus där luften är torrare. Rent allmänt tycker jag att det är viktigt med bra hudvårdsrutiner och att ta väl hand om sig själv. För mig är det lika naturligt att vårda mitt ansikte och min kropp morgon och kväll som att borsta tänderna.

Vad önskar du dig själv i julklapp?

– En trevlig jul tillsammans med min familj. Det här är första julen på tio år som jag faktiskt är helt ledig! Och en chokladask vore också gott, jag älskar choklad.

Inspiration

M Picauts adventskalender: Vinn Andreas Lundstedts skönhetsfavoriter

Artisten Andreas Lundstedt har älskat hudvård sedan tonåren. Han har testat det mesta i hudvårdsdjungeln, men återkommer alltid till M Picaut. Var med i vår adventskalender och tävla på Instagram om Andreas tre favoritprodukter.

Hej Andreas! Vilka tre skönhetsfavoriter har du valt till ditt adventskalender-kit och varför?

Precious Eye Cream, den ger perfekt återfuktning! Det bästa är såklart resultatet, huden runt ögonen känns spänstigare efter jag använt ögonkrämen.

Calming Cocoon Cream är helt ljuvlig. Jag använder den som nattkräm och på torra partier på kroppen, som armbågar och fötter.

Precious Oil, jag älskar den! På vintern händer det ibland att jag endast använder denna för återfuktning. Det jag gillar mest med Precious Oil är hur fräsch den känns.

Hur använder du dem i din egen hudvårdsrutin?

– Varje morgon tvättar jag ansiktet med Glorious Green Foaming Cleanser, därefter använder jag Precious Oil och Precious Eye Cream. Innan läggdags tar jag på ett rejält lager Calming Cocoon Cream och ungefär en gång i veckan peelar jag ansiktet med Exfoliating Peel Mask.

– Många produkter jag testat är härliga ett tag, men de tappar snabbt effekten. Det har jag inte känt med Mettes produkter. Det är även helt fantastiskt att hudvårdsserien är svensk, jag blir lite stolt över det!

Har du några speciella skönhetsrutiner under vintern?

– Just Calming Cocoon Cream använder jag exklusivt på vintern när huden känns lite extra torr.

Vad är ditt bästa skönhetstips?

– Positivt tänkande! Välj kärlek före rädsla och försök se saker i livet från den ljusa sidan. Jag har själv märkt hur ett positivt mindset reflekterar på ytan och allt annat i livet. Det blir ungefär som en domino-effekt!

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag är faktiskt ingen julmänniska. När jag var liten hade vi knappt råd att fira jul, så det har aldrig varit min favorithögtid. I år hoppas jag skippa julstressen, och att folket runt omkring mig ska vara glada utan en massa stress och hets.

©2019 Mette Picaut