Välkommen till M Picauts värld fylld av ekolyx, effektiva hudvårdstips och härliga nyheter.

Indiskt krusbär
Nyheter

Indiskt krusbär: skyddar och stärker

Har du hört talas om indiskt krusbär förut? Det är en relativt ny ingrediens inom hudvård i västvärlden, men har en lång historia inom ayurvedisk medicin. Dessutom är det en av ingredienserna i vår senaste stjärna, Pearl Luminous Gentle PHA Serum.

Kärt barn har ju många namn och det stämmer bra på det indiska krusbäret som också kallas amla, amalaki eller emblica. På hindu har amalaki betydelsen “mor”, “sköterska” och “evigt liv” och krusbäret används flitigt inom traditionell indisk medicin. Ett enda bär innehåller 20 gånger mer C-vitamin än en apelsin och beskrivs som “den bästa och starkaste av de ayurvediska örterna” i de gamla ayurvediska texterna.
Själva bäret ser nästan exakt ut som vårt svenska krusbär, men är betydligt större och växer på träd istället för buskar. Dessutom är smaken aningen surare än det svenska bäret.
I vårt senaste serum, Pearl Luminous Gentle PHA Serum, använder vi fruktkött från just indiskt krusbär för att dra nytta av alla dess fantastiska egenskaper.
Förutom de naturliga antioxidanterna C-vitamin och E-vitamin, som skyddar huden mot yttre föroreningar och förtidigt åldrande, är bäret rikt på järn och kalcium. Det har också uppljusande egenskaper som hjälper till att reducera pigmentfläckar vilket ger en jämnare och klarare hudton. Dessutom skyddas huden mot såväl solens UV-strålning som blått ljus från mobil, dator och surfplatta.
Det indiska krusbäret är alltså en riktig liten multiingrediens som både lugnar, stärker och skyddar huden. Och sist, men inte minst, är krusbärsextraktet helt naturligt och säkert att använda, även för dig med känslig hy.

Egenskaper:

 • Stärker stressad hy
 • Har uppljusande effekt och hjälper mot pigmentfläckar
 • Skyddar huden mot yttre föroreningar, UV-strålning och blått ljus från datorskärmar

 

M Picaut-teamet
Nyheter

M Picaut Swedish Skincare söker kundutvecklare/säljare i Sthlm med omnejd

Vi är ett prisbelönt hudvårdsmärke som tillverkas i Sverige och har ekologiskt fokus. Huvudkontoret finns i Göteborg, men vi vänder oss till hudterapeutsalonger och spa över hela Sverige, Norge och Danmark.

Nu befinner vi oss i ett expansivt skede och söker därför en erfaren hudterapeut som kan arbeta som kundutvecklare/säljare av våra ekolyxprodukter till distriktet Stockholm med omnejd.

Du som söker ska vara:

 • Auktoriserad hudterapeut som föredrar att arbeta i ett starkt team.
 • Motiverad, målinriktad och älskar uppsökande försäljning. Ett stort plus är om du är van att driva eget.
 • Har ett stort och varmt intresse av att utveckla och bygga långvariga relationer.
 • Finner glädje i att utbilda och utveckla våra hudterapeutkunder på salonger och Spa i M Picaut´s ansiktsbehandlingar.
 • Har B-körkort. (Tjänstebil ingår i arbetet.)

För att lyckas behöver du vara självgående, expert på att planera din tid och van vid att boka egna kundbesök. Självklart tar du personligt ansvar för dina arbetsuppgifter.
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till eric@mettepicaut.se senast den 30 oktober 2020. Telefonsamtal tas tyvärr inte emot i nuläget men har du frågor om oss eller tjänsten får du gärna maila.

Start: Januari 2021.
Omfattning: Heltid, provanställning 6 mån.
Lön: Individuell lön med bonussystem.

 

Susannas Hudvård
Nyheter

Naturligt är rätt – Därför väljer Susanna M Picaut

Susanna Granath i Strängnäs på Susannes Hudvård  började jobba med M Picaut för fem, sex år sedan.

– Mitt motto är ”Naturen har alltid rätt” och det är viktigt för mig. Lika rätt kändes det med M Picauts produkter, säger Susanna Granath.

Hon utbildade sig till hudterapeut på skolan Nya Elementar och tog sin examen 1980. Därefter har hon vidareutbildat sig under åren, bland annat i diatermi, som hon arbetat mycket med, och lymfdrainage enligt Dr Vodder utbildning ML.

Men det är fortfarande de klassiska behandlingarna som hon gör mest. Alla kunder önskar ju resultat och målgrupperna är blandade, allt från män till kvinnor i olika åldrar som får tillgång till hennes erfarenhet och behandling.

När hon införde M Picauts produkter kändes det nytt och spännande.

– Mette själv är också en otroligt sympatisk, varm och go person och kemin stämmer så bra mellan oss, säger hon.

Vilka är dina M Picaut-favoriter?
– Mmmm…mina favoriter….jag har så många, men får jag välja två tar jag Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream och alla fyra serum, säger Susanna.

Hon stormtrivs med jobbet.

– Allt är roligt med vårt yrke. Det är rent och fräscht och vi får hjälpa människor med olika önskemål. Och så är det så trevligt med alla goa pratstunder, säger Susanne.

 

 

Salong Ecohud
Nyheter

Jobba tillsammans för att uppnå målen

Gunilla Breisand Lanwagen driver Ecohud i Krokslätt i Mölndal. Hon tror på samarbete för bäst resultat.

– Vi jobbar tillsammans, kunden och jag, för att uppnå målet. Att se självförtroendet återvända för kunden när man fått bukt med en problemhy är en av mina favoritstunder, säger Gunilla.
Gunilla erbjuder allt från ren avkoppling till problemlösning på Ecohud. Salongen har parkering utanför dörren och en mysig och omtalad restaurang mitt emot (Sokrates Taverna). Kunderna är allt från tonåringar som behöver hjälp att hitta en bra och enkel hudvårdsrutin till kunder med specifika problem som vill ha synliga resultat, men också kunder som enbart vill njuta.
– Mina kunder efterfrågade ett svenskt, ekologiskt märke utan tillsats av eteriska oljor. Valet av M Picaut var lätt för mig eftersom det också var ett resultatinriktat hudvårdsmärke, säger Gunilla.
Kunder som köper hem och provar produkterna och de som fått en behandling med M Picaut-produkter är mer än nöjda.
– Man blir liksom kär i hela produkten, allt från den praktiska och stilrena pumpförpackningen till den sköna konsistensen och härliga doften. När man sedan ser resultatet blir man ju än mer lycklig, säger Gunilla och ler.
Själv älskar Gunilla Hydra Lagoon Overnight Mask.
– Det är den bästa ”sova-masken” som finns! Den kladdar inte och ser till att man är fräsch som en nyponros när man vaknar. Jag är ganska känslig och överarbetar jag min hud får jag bakslag, men det har aldrig hänt med den här masken!
Om Gunilla bara får välja två till favoriter från M Picaut-produkterna väljer hon Hydra Miracle Serum och Hydrating Water.
– Har du inte provat – gör det! Du blir inte besviken, säger hon.

Pearl Luminous Gentle PHA Serum
Nyheter

Nyhet från M Picaut: ”Ett multiserum med pärlextrakt och PHA-syra”

Pearl Luminous Gentle PHA Serum – ett nytt serum med mineralrikt pärlextrakt, lugnande lakritsrot och C-vitaminbomben indiskt krusbär från hyllade hudvårdsserien M Picaut Swedish Skincare. Nyheten Pearl Luminous Gentle PHA Serum är milt, men effektivt, och hjälper huden mot pigmentfläckar samt ger lyster och fräschör.

– Det här är serumet jag själv drömt om! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut.

Pearl Luminous Gentle PHA Serum är höstens nya stjärna från M Picaut. Tack vare bland annat pärlextrakt, AHA- och PHA-syra och lakritsrot jämnar den ut hudtonen, återfuktar hyn på djupet och ger en snäll, men långsiktigt effektiv, uppfräschning.

– Det här serumet är något jag själv längtat efter. Det behandlar pigmentfläckar och jämnar ut hudtonen på ett naturligt sätt, tack vare AHA- och PHA-syra, lakritsrot, indiskt krusbär och mineralrikt pärlextrakt. Det avancerade fuktkomplexet är magiskt när det gäller att återfukta huden på djupet, säger Mette Picaut.

Hon har länge saknat ett extra milt serum med AHA- och PHA-syra på marknaden.

– Eftersom många har känslig hy kändes det viktigt att ta fram ett serum som är så skonsamt mot huden som möjligt, men ändå ger maximal effekt på djupet.

PHA-syran är mild, samtidigt som den boostar huden med fukt, medan AHA-syrorna ger en anti age-effekt och skonsam exfoliering av huden. Resultatet är ett serum som du kan använda både dag och natt och som jämnar ut hudtonen, ger ny lyster och arbetar på fina linjer och rynkor. Pearl Luminous Gentle PHA Serum innehåller också betaglukaner som gör hyn mer motståndskraftig, lugnar rodnader och motverkar irritationer i huden.

– Det här är ett multiserum som ger huden så otroligt mycket på en gång. Dels är det ett anti age-serum som arbetar på fina linjer och rynkor, dels jobbar det på att förbättra hudens textur. Sist, men inte minst, arbetar det mot pigmentfläckar och ger huden lyster och spänst.

Pärlextraktet är rikt på antioxidanter och har lugnande egenskaper medan lakritsrot minimerar rodnad och ljusar upp pigmentfläckar. Det indiska krusbäret är en riktig C-vitaminbomb, ett enda bär innehåller åtta gånger mer C-vitamin än en apelsin. Precis som AHA- och PHA-syran arbetar det mot pigmentfläckar, ger en jämn och klar hudton och har en uppstramande effekt.

– Vi strävar efter att alla våra produkter ska arbeta långsiktigt, utan att störa huden för mycket. Det ger alltid bäst resultat, säger Mette Picaut.

Genomtänkt ekolyx som överraskar och ger långsiktig effekt, samtidigt som det är snällt mot både människa och miljö, är grundtanken bakom hela M Picauts hudvårdsserie.

– Vi lever i en märklig tid där det är av allra högsta vikt att ta hand om sig själv, men även att ta hand om andra på bästa sätt. Att vara snäll kommer man långt med och det är viktigt. Det är något jag tycker att den här produkten är och står för. Vi är alla värda en liten pärla i livet!

Pearl Luminous Gentle PHA Serum (30 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 849 kr hos återförsäljare. (Finns i kabin för salonger och spa, 150 ml.)

Pearl Luminous Gentle PHA Serum

 • Jämnar ut pigmentfläckar.
 • Minimerar rodnad.
 • Ger en jämn och klar hudton.
 • Återfuktar på djupet.
 • Mjukar upp fina linjer och rynkor.
 • För normal, mogen, torr och/eller känslig hy.
 • Används morgon och/eller kväll efter rengöring.

Ingredienser

 • Pärlextrakt är rikt på antioxidanter och har lugnande egenskaper.
 • Lactobionsyra (PHA) binder fukt och passar känslig hy.
 • Mandelsyra (AHA) har antiinflammatoriska egenskaper.
 • Glykolsyra (AHA) är djupverkande och reducerar fina linjer och rynkor.
 • Mjölksyra (AHA) ökar fukthalten i huden och slätar ut fina linjer.
 • Lakritsrot (EKO) jämnar ut pigmentfläckar, minimerar rodnad och har en lugnande, effekt.
 • Indiskt krusbär (EKO) skyddar huden mot oxidativ stress tack vare höga halter av C-vitamin.
 • Betaglukan motverkar hudirritationer och rodnader. Ser till att känslig hud klarar av eventuella påfrestningar bättre vid exfoliering.
 • Lågmolekylär hyaluronsyra ger spänst, smidighet och en “plumping-effekt”.
 • Hyaluronsyra (Veg.) skapar en effektiv fuktbarriär och har anti age-egenskaper. Ökar hudens förmåga att binda fukt.
Salong Care of Caroline
Nyheter

Genuina tips, närvaro och vilja gör att kunderna kommer tillbaka

Caroline Svensson på Care of Caroline i Mora är mån om en trygg och seriös kontakt med sin leverantör av hudvårdsprodukter. Därför jobbar hon med M Picaut!

Caroline är auktoriserad hud -och spaterapeut med gesällbrev och snart mästarbrev. Hon har samarbetat med M Picaut i ett år.
– Jag är så stolt över att jobba med M Picaut. Det är en helt fantastisk familjekänsla med Mette och Eric, Heidi och Christel och alla de andra terapeuterna på salonger som jobbar med Mettes produkter. Att märket har samma filosofi som jag har själv gjorde valet av märke lätt, säger Caroline.

Varför jobbar du med M Picaut?
– De producerar inte produkter för att sälja utan alla produkter är noga utvalda, genomtänkta och ger resultat. Less is more! Kvalitet före kvantitet gäller och jag har så många kunder som blivit övertygade och sett härliga resultat så fort de använt en enda produkt. Att märket dessutom är svenskt med korta ledtider från ingrediens till färdig produkt är en fördel.

Vad är viktigast för dig vad gäller hudvårdsprodukter?
– Det är att veta exakt vad produkterna innehåller eftersom jag är mån om att använda bra ingredienser med god lukt. Att produkten både är bra för dig, din hud och för miljön. Det är lika viktigt som att produkten ger finfint resultat.

Vad är viktigt när det gäller samarbetet med leverantören?
– Jag har jobbat med flera leverantörer och har absolut även varit nöjd tidigare, men när jag vid mitt första möte med Mette märkte att hon är sådär genuin och äkta som jag hade hört, så kände jag med hela hjärtat att jag mer än gärna ville representera hennes produkter.
– Heidi är min förstakontakt när det gäller produktfrågor, utbildning med mera och hon är lika varm, närvarande, lyhörd och ger tips och råd. De tar dessutom mer än gärna emot tips och råd från oss som jobbar med slutkund, vilket känns tryggt och seriöst.

Vad brinner du för som hudterapeut?
– Jag vill hjälpa och guida, rekommendera rätt produkter och självklart ha som mål att kunden ska se och känna resultat.

Vilken är din målgrupp?
– Jag älskar att jobba både med unga och gamla, kvinnor och män. Jag guidar gärna de som är mycket medvetna och angelägna om en bra hudvård, men lägger också mycket tid och fokus på de som kanske aldrig brytt sig. Jag gillar att få hjälpa en tonåring med acneproblem. Det är oslagbart att efter en enda kur se hur de strålar av lyster och självförtroende.

Vad vill du ge kunden?
– Jag vill ge kunden min kunskap för att nå resultat. Jag älskar när jag får deras förtroende och när jag får utrymme till att lära ut och behandla.

Vilken är din favoritprodukt i M Picaut-sortimentet?
– Alltså svårt…Jag är alltid skeptisk när jag börjar med ett nytt märke. Jag menar, alla leverantörer pratar ju för sina produkter, men för varje produkt jag provade av M Picauts blev jag gång på gång glatt överraskad. Skumrengöringen (Glorious Green Foaming Cleanser) med svag doft av gurka är den skönaste rengöringen jag testat någonsin. Just nu på sommaren har jag även två andra favoritprodukter. Amazing Effortless Body Peel Mask, en härlig kroppspeeling som även går att använda i ansiktet. Jag gillar både doften och känslan. Och Hydra Miracle Serum, ett fuktserum som både ger fukt samt hjälper huden att behålla fukten. Jag älskar formulan och doften.

Vad är roligast med yrket?
– Att se nöjda kunder efter guidning och hjälp från mig.

Varför ska man besöka dig?
– När man vill ha hjälp med något hudtillstånd som inte är det som det ska, eller när man vill ha en lugn stund. Mina tips och råd är genuina samt min närvaro och vilja att möta kunden på dennes nivå. Allt det är viktigt för mig, vilket jag tror märks genom att kunderna kommer tillbaka, säger Caroline.

Salong Clinique 91 Hud & Skönhetsvård
Nyheter

Kallbadande idéspruta med lugn

Helene Flink öppnade sin salong Clinique´91 Hud & Skönhetsvård i Uddevalla för 28 år sedan. Hon innehar Mästarbrev i hudterapeutyrket, gillar friluftsliv och kallbadar som ”a piece of cake”.
Helene har haft M Picaut-produkter i åtta år och det blev ett självklart val för henne eftersom kravlistan på produkterna var lång: det skulle inte tummas på kvaliteten, endast de finaste råvarorna dög, nytänk, ekologiskt, veganskt, miljövänligt, svensktillverkat, ett gott samarbete, inga mellanhänder, kunnig personal och sist men inte minst prisbelönt.
Vilken tur att M Picaut lever upp till hela kravlistan!

– Jag älskar att skräddarsy den perfekta hudvården för mina kunder, både för hemmabruk och för professionella behandlingar, säger Helene.

Varmast om hjärtat ligger produkten Hydra Lagoon Overnight Mask som återfuktar en torr hud direkt och maximalt. Denna mask sover jag med minst två gånger i veckan och vaknar med boostad hud och fin lyster. Min hud älskar ingredienserna hyaluronsyra, squalene och niacinamid som gör så gott för huden. I denna masken får jag allt i en härlig cocktail, inklusive ädelstenen malakit, säger Helene.

– Just att det är ädelstenar i de nya produkterna visar att M Picaut tänker utanför boxen. Det gillar jag!, säger Helene.

Skönhetsfabriken
Nyheter

Skönhetsfabrik med hudnära hantverkare

Ida på Skönhetsfabriken vid Drottningtorget i Göteborg har flera hantverkare, alltså terapeuter, som erbjuder behandlingar utifrån en meny där de säljer tid istället för färdigpaketerade behandlingar. Tiden anpassas efter kundens individuella behov och de resultat som kunden vill uppnå. Ledorden är kvalitet, kreativitet och nytänkande. Viktiga värdeord är också jämlikhet och tillgänglighet, ord som genomsyrar hela verksamheten.
Förutom behandlingar och salong erbjuder Skönhetsfabriken spa och träning.
M Picaut-produkterna har funnits på Skönhetsfabriken sedan de öppnade för åtta år sedan och är sedan dess ett stadigt och stabilt märke som alltid ger återkommande och trogna kunder.
– Kunderna är alltid så nöjda och kommer tillbaka och lägger gärna till produkter i sin hudvård. När de ser och känner att exempelvis en dag- eller nattkräm gav så fina resultat och känns så bra vill de gärna lägga till något mer, exempelvis ett serum för sina linjer och rynkor, en ögonkräm eller en peeling, vilket gör att de är ”färdigkittade”. Det är glädjande att se, säger Ida, en av salongens hudterapeuter.

Salong Pauz
Nyheter

Tio år i M Picauts tjänst – Hurra!

Auktoriserad hudterapeut Tina Rodéhn har 15 års erfarenhet och grymma ”skills” på olika ansikten och hudtyper. I tio år har Tina arbetat med M Picauts produkter.
– Det är en fantastisk och utvecklande resa jag varit – och fortfarande är – med om, säger Tina.
Hon berättar att hennes kunder som använder M Picaut-produkterna blir trogna märket.
– Har de väl upptäckt produkterna så älskar de dem och byter inte, säger hon och ler.
– De som varit sjukt torra har blivit hjälpta av Precious Oil och Hydra Miracle Serum, ett serum som verkligen är ett mirakel-serum, säger Tina.
Salongen som Tina Rodéhn driver heter Pauz och den gör skäl för namnet. Den ligger mitt i centrala Göteborg på Drottninggatan 25, men innanför dörren på andra våningen är det tyst och inget spring.
Tina valde M Picaut för tio år sedan för att produkterna var ekologiska, svenska och närproducerade.
– Och ni som leverantörer gör det bara ännu roligare och bättre, säger hon.
– Ni är personliga, måna om varje salong, serviceminded, uppdaterade med mycket information. Vi känner oss inte som ”en i mängden”. Sammanhållningen är så bra! Det märke vi ju bara på 10-års jubileumet, säger hon innan nästa kund kommer.

Salong House of Beauty
Nyheter

Less is more är lyx utan krångel

Hudterapeut Karolina Berger på House of Beauty i Bollebygd utanför Göteborg månar om sina kunder.
– Jag vill att kunderna ska bli vän med sin egna hud, precis som vi också ska vara vän med naturen, säger Karolina Berger.
Den 110 kvadratmeter stora salongen passar fräscha Karolina Berger, en positiv 3-barns mamma, som driver House of Beauty. Salongen erbjuder även behandlingar av fransstylist, nagelterapeut och medicinsk fotvård.
Karolina har alltid en plan för sina kunder, från det att de kommer till henne för rådgivning till uppföljningen när de nått sina mål. Hon framstår som varm och lugn och det märks att hon är en ”hjälpare”, som så många hudterapeuter är.
Ekolyxen var förstås ett viktigt skäl för Karolina i sitt val att arbeta med M Picaut, men det logiska tänkandet med ”less is more” var lika viktigt, samt att produkterna passar alla från kunder med problemhud till den mogna kvinnan.
– Varför krångla till det, säger hon och förklarar att många kunder i dag är lite otåliga och vill ha snabba resultat och att användandet av M Picaut-produkterna bjuder på en positiv överraskning när produkterna inte ger några reaktioner.
– Jag känner mig trygg med att jag aldrig ser några reaktioner av produkterna. Inga utrensningar som det ofta kan bli. Inget negativt med det, men kunderna är glada, säger Karolina.
Vilken är din favoritprodukt i M Picaut-serien?
– När jag kände på Glorious Green Foaming Cleanser älskade jag den! När jag sedan kände på Calming Cocoon Cream tänkte jag – varför ska jag ha den här? Den kommer ingen vilja ha? – men nu har den blivit min favorit! Den är helt ljuvlig! Jag vill ha den till allt: som nattcrème, lugnande, till barnen, mot kylan, för händer och fötter. Jag lägger den på kindbenen när jag sminkat mig för lyster. Och till och med till mina hårtoppar!
Innan jag lämnar den fräscha salongen, efter fika med Oatbites och gott kaffe, säger Karolina:
– En sak till, ni är fantastiska leverantörer och alltid snabba!
Stort tack för det, säger vi med värme i hjärtat.

©2020 Mette Picaut