Välkommen till M Picauts värld fylld av ekolyx, effektiva hudvårdstips och härliga nyheter.

Hydra-krämerna
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Dynamisk duo med aloe vera och svensk havre”

Använd tillsammans eller var för sig. De nya Hydra-krämerna med svalkande aloe vera och lugnande havreolja från skånska gårdar återfuktar och stärker din hy.
– Det här är två riktiga superhjältar för sommarhuden, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

En lättare kräm som lugnar, reparerar och återfuktar och en rikare version som ger huden spänst och bygger upp skyddsbarriären.

Hydra Pure Ultra Light Cream och Hydra Barrier Rich Cream är två “syster”-krämer som kompletterar varandra och ger huden fukt och lugn.

– Den här underbara duon kan användas tillsammans, som en dagkräm och en nattkräm, eller var för sig. Det är två härliga återställare som lugnar, läker och ger mycket fukt. Perfekt för torr och stressad hud, inte minst inför sommarsäsongen, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Aloe vera, svenskodlad havre och är huvudingredienser i båda hudvårdsprodukterna. Aloe vera ger en svalkande och återfuktande känsla samt dämpar irritation och solskadad hy. Den näringsrika havreoljan lugnar och läker.

– Havreolja är som bomull för huden! säger Mette Picaut som länge drömt om att få använda havre i sina hudvårdsprodukter.

– Vår svenskodlade havreolja är rik på lipider och essentiella fettsyror, vilket gör att den både tillför fukt och återställer hudens naturliga fuktbalans. Dessutom innehåller den antioxidanter, vitamin B och E och mineraler som magnesium, järn och zink. Det är guld för alla som vill dämpa och förebygga rodnader och irritation i huden.

De båda nyheterna från den prisbelönta svenska hudvårdsserien kompletterar varandra. Hydra Pure Ultra Light Cream är perfekt för yngre hud och dig som vill ha en lättare och lugnande dagkräm under sommarsäsongen. För dig som har mogen hy, eller vill ha en kompletterande nattkräm, innehåller den rikare varianten Hydra Barrier Rich Cream även ceramider som hjälper till att stärka hudens barriär och låsa in fukt på ett effektivt sätt.

– Hydra Pure Ultra Light Cream är en ultralätt kräm som passar fint på sommaren när vädret är varmt, eller till en ung hy hela året om. Den är härligt fuktgivande och dämpar hudrodnad. Hydra Barrier Rich Cream är en multifunktionell kräm som passar alla, såväl ung som äldre. För den mer mogna huden fungerar den fint som en dagkräm under årets varmare årstider, och hjälper till att ge huden en naturlig lyster och smidighet, säger Mette Picaut.

Att de båda Hydra-krämerna lanseras just inför sommarsäsongen är ingen slump.

– Tack vare att de innehåller så mycket svalkande aloe vera blir de lite som en skön “after sun” för ansiktet. De fungerar också perfekt för stressad eller känslig hy och dämpar svullnad och irritation, till exempel efter en dag i solen.

De båda Hydra-krämerna ligger dessutom i en något lägre prisklass än M Picauts övriga sortiment.

– Vår hudvårdsserie ska ha något för alla kunder, oavsett plånbok, säger Mette. Det här är vår present till alla som söker passionerad hudvård till ett förmånligt pris. Jag hoppas att våra Hydra-krämer ska kännas som en kram för huden och ge allt den behöver i form av lugn, fukt och fett! Naturligtvis är de lika härliga att använda hela året om!

Hydra Pure Ultra Light Cream (50 ml) 499 kr och Hydra Barrier Rich Cream (50 ml) 599 kr finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar.

Hydra Pure Ultra Light Cream

 • Lugnar och reparerar.
 • Håller huden smidig och återfuktad.
 • Minskar rodnad och irritation.
 • Perfekt som make up-underlag.

Ingredienser:

 • Havreolja har lugnande egenskaper, binder fukt och bildar en skyddande barriär på hudens yta.
 • Aloe vera återfuktar på djupet, ger svalka efter solen och hjälper mot eksem och andra hudproblem.
 • Squalane från oliver ger hyn en silkeslen finish.
 • Hyaluronsyra hjälper huden att bevara sin fuktnivå.

Hydra Barrier Rich Cream

 • Håller huden smidig och återfuktad.
 • Minskar rodnad och irritation.
 • Lugnar och minskar känslighet.
 • Skyddar och bevarar fukt.
 • Stärker och reparerar hudens naturliga barriär.

Ingredienser:

 • Havreolja har lugnande egenskaper, binder fukt och bildar en skyddande barriär på hudens yta.
 • Aloe vera återfuktar på djupet, ger svalka efter solen och hjälper mot eksem och andra hudproblem.
 • Squalane från oliver ger hyn en silkeslen finish.
 • Hyaluronsyra hjälper huden att bevara sin fuktnivå.
 • Ceramider stärker hudens barriär och låser in fukt.

Supernatural Defence Rich Tinted Cream
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Solskyddsfaktor med magisk finish”

Supernatural Defence Tinted Rich Cream med akaciablomma och jojobaolja ger huden skydd och lyster, samtidigt som den slätar ut fina linjer och ger en jämn hudton.
– Det är en lätt foundation, SPF 30 och fuktkräm, allt i ett! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Lagom till vårens första värmande strålar kommer en solsäker nyhet från prisbelönta M Picaut Swedish Skincare. En solskyddsfaktor med SPF 30 som skyddar huden från skadlig UV-strålning samtidigt som den återfuktar och ger ett härligt glow.

– Just solskyddsfaktor är kanske den produkt som våra kunder har efterfrågat mest under alla år, och nu är den äntligen här! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Supernatural Defence Tinted Rich Cream tar fram det allra bästa i huden samtidigt som den skyddar och stärker. Förmågan att ha flera funktioner i en och samma produkt är helt i linje med det svenska hudvårdsföretagets “Less is more”-princip. Att ett fåtal hudvårdsprodukter, fullproppade med de finaste ingredienserna, ska ha kraft nog att göra mycket för huden.

– Målet var att hitta en solskyddsprodukt som också fungerar för mogen hy. Det är verkligen inte lätt att hitta, trots det gigantiska utbudet i hyllorna. Antingen har krämerna för tunn täckning eller fel färgton, vilket kan göra att huden ser äldre ut än vad den är, säger Mette Picaut.

Tack vare sina färgkorrigerande pigment passar Supernatural Defence Tinted Rich Cream de flesta hudtoner. Genom att massera in solkrämen i ansiktet finfördelas pigmenten och smälter in i huden.

– Det ger en jämn och magiskt vacker hy som ser osminkad och naturlig ut. Det här är verkligen en riktig röda mattan-produkt som gör vardagen lite härligare! säger Mette Picaut.

Supernatural Defence Tinted Rich Cream är en rik kräm med akaciablomma och jojobaolja. Akaciablomma återfuktar och lugnar känslig och irriterad hud. Jojobaoljan bildar en skyddande barriär på hudytan som hjälper till att låsa in fukt, utan att täppa till porerna. Tillsammans ger de huden elasticitet, lugnar och reparerar. Fysikaliska solskydd som zinkoxid och titandioxid ger SPF 30 och skyddar mot både UVA och UVB-strålning samtidigt som de är snälla mot känslig hy.

Resultatet är en solskyddsfaktor som ger huden en lätt täckning, jämnare hudton och neutraliserar rodnad.

– Vår solskyddsfaktor tar fram det allra bästa i huden samtidigt som den trollar bort små skavanker. Dessutom är den perfekt för mogen hy eftersom den sitter som en smäck utan att glida av eller fastna i fina linjer eller rynkor. Det här är en riktig drömprodukt, säger Mette Picaut.

Supernatural Defence Tinted Rich Cream(40 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 599 kr hos återförsäljare.

Supernatural Defence Tinted Rich Cream

 • Solskydd med SPF 30 som skyddar mot UVA och UVB-strålning.
 • Ger en lätt täckning och naturlig finish.
 • Ökar fuktnivåerna i huden och reducerar torrhetslinjer.
 • Passar de flesta hudtoner tack vare sitt färgkorrigerande pigment.

Ingredienser

 • Akaciablomma som återfuktar och lugnar känslig och irriterad hud.
 • Jojobaolja ger en skyddande barriär på hudytan. Låser in fukt, ger elasticitet, lugnar och reparerar.
 • Lecitin bevarar fuktigheten och stärker hudens naturliga försvar.
 • Zinkoxid och titandioxid skyddar känslig hud genom att reflektera bort solstrålarna.
Golden Elixir Self Tan Drops
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Fuktserum som ger huden en solkysst lyster”

Säg hejdå till glåmig vinterhy med Golden Elixir Self Tan Drops. Ett fuktgivande serum och en högkoncentrerad brun utan sol i droppform med havtorn och aloe vera.
– Det här ger din hy både en gyllene hudton och härlig vitaminboost! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Med Golden Elixir Self Tan Drops kan du själv bestämma hur mycket färg du vill ha, samtidigt som ingredienserna bjuder på en vitaminkick och utjämnande effekt. Det är bara att droppa ner produkten i din favoritkräm, eller ditt favoritserum, från M Picaut och räkna hur många droppar som behövs för att få just den solkyssta look som du är ute efter.
– Lätt som en plätt! Dessutom livar den upp trött hy genom fina vitaminer från aloe vera och superbäret havtorn, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Många brun utan sol-produkter har olika nyanser som du kan kan välja mellan, men här behövs bara en enda produkt till ansikte och dekolletage. Less is more-principen, som präglar tänket bakom alla hudvårdsprodukter från M Picaut, gäller även här. Att ett fåtal produkter, fullproppade med de finaste ingredienserna, ska ha kraft nog att göra mycket för huden. Du räknar själv ut hur många droppar du behöver genom att prova dig fram. Testa 2-3 droppar första gången och öka steg för steg för att få fram exakt dos som passar dig.
–Tanken är att du bygger upp dosen och tar lite varje dag tills du når det resultat du gillar. På så sätt kommer ditt nyfunna glow att se väldigt naturligt ut, säger Mette Picaut.

Golden Elixir Self Tan Drops är parfymfri, har lång hållbarhet och innehåller en mängd spännande naturliga ingredienser. Eller vad sägs om superbäret havtorn som ger huden en C-vitaminboost och motverkar ålderstecken, provitamin B5 som fuktboostar, lugnar och reparerar samt aloe vera som fungerar läkande och fuktighetsbevarande samt påskyndar den naturliga celltillväxten.

– Jag tror att Golden Elixir Self Tan Drops kommer att bli en stor favorit hos många! Jag älskar att den är så enkel att applicera och ger ett så otroligt fint och naturligt resultat. Dessutom är den dryg och återfuktar huden härligt, precis som ett riktigt bra fuktserum ska göra!

Golden Elixir Self Tan Drops (30 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 499 kr hos återförsäljare.

Golden Elixir Self Tan Drops

 • Bygger gradvis upp en solkysst hy.
 • Ger en diskret och naturlig look.
 • Ger en djupgående fuktboost.
 • Stärker hudens barriärfunktion.

Ingredienser

 • Aloe vera återfuktar huden på djupet.
 • Havtorn läker skadad hud och motverkar solens skadliga strålar.
 • DHA och erythrylose ger solkysst hy utan solexponering.
 • Fuktkomplex med sockerarterna xylitylglucoside, anhydroxylitol och xylitol återställer och balanserar hudens fuktnivåer.
Såhär använder du Golden Elixir Self Tan Drops:
 1. Välj en ansiktskräm eller ett ansiktsserum.
 2. Droppa eller pumpa ut lagom mängd av ditt serum eller din kräm direkt i handflatan.
 3. Dosera dropparna. Två, tre droppar är lagom att börja med till ansiktet. Testa dig fram och utöka stegvis vid behov.
 4. Blanda noga. Dropparna bör blandas noga med serum eller kräm innan de appliceras på huden.
 5. Applicera. Fördela blandningen jämnt över ansiktet. Glöm inte hals och dekolletage.
 6. Tvätta händerna. Efter applicering är det viktigt att tvätta händerna noggrant för att undvika att färgen fastnar i handflatorna.
 7. Golden Elixir Self Tan Drops ger gradvis effekt med ett synbart resultat efter runt 4 timmar
M Picaut Ecoluxury Herbal Teas
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Lyxiga örtteer med välgörande effekt”

Ecoluxury Herbal Teas är teblandningar fyllda av rena och ekologiska örter som balanserar kroppen, ger godare sömn och en bättre hy.
– Våra örtteer är både välsmakande och välgörande. Det här är verkligen skönhet inifrån och ut! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Tack vare de nya funktionella örtteerna kan den prisbelönta svenska hudvårdsserien erbjuda en ännu mer integrerad och holistisk syn på hudvård.
– Det här är ett spännande komplement och en naturlig fortsättning till våra hudprodukter, säger Mette Picaut.
Som barn odlade hon salvia, rosmarin och ringblomma i det egna kryddlandet för att torka och göra te av. Och när hon som vuxen studerade kinesisk medicin fortsatte fascinationen för örternas välgörande kraft och hur de kan hjälpa oss med allt från matsmältning till hormoner.
– Lugnet börjar oftast i magen, enligt kinesisk medicin. Jag tror att de flesta av oss är medvetna om att problem som stress, magbesvär och hormonella problem kan visa sig på vår hud. Huden är vårt största utrensningsorgan och en spegel av hur insidan mår, säger Mette Picaut.

Ecoluxury Herbal Teas från M Picaut Swedish Skincare är tre teblandningar fyllda av ekologiska örter som är framtagna med fokus och inspiration på att ge välbefinnande till såväl kropp som själ.
– Våra teer är skapade av hundra procent ekologiskt certifierade örter. Så rena och fina som det bara är möjligt och självklart utan några konstiga tillsatser, säger Mette Picaut.

Calming Cocoon Balancing Herbal Tea balanserar och lugnar magen. I blandningen finns bland annat grön rooibus som stimulerar ämnesomsättningen. Kamomill, anis och fänkål verkar lugnande och löser eventuella magkramper medan nypon och blåbär ger en antioxidant-boost. Grönmynta är avslappnande för muskler och mage, kan lindra hudirritationer och gör huden spänstig medan maskros förbättrar lever och tarmar samt renar kroppen.

Precious Nights Relaxing Herbal Tea gynnar en god skönhetssömn. Bland ingredienserna finns lugnande passionsblomma samt citronmeliss och lavendel för djupare sömn och avslappning. Tonkaböna och bockhornsklöver anses minska stress och främja avslappning medan apelsin och passionsfrukt ger en ljuvlig doft och smak.

Skin Beauty Boosting Herbal Tea verkar uppiggande och ger huden extra glow genom havtornsbär, ringblomma, salvia och kamomill som sta?rker hudens kollagen och elasticitet. Andra spännande ingredienser är Sencha-te, ett av de mest populära gröna teerna i Japan som dricks för att få jämn hy och sakta ner åldrandet, samt vitt pion-te (Pai Mu Tan) som är rikt på antioxidanter och gör huden tåligare mot miljöfaktorer. Det har även antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa känslig hy eller problemhy. Rosenblad anses hjälpa hudcellerna att hålla sig unga och fräscha.

Varje teblandning kommer i 100 gram lösvikt och har så hög kvalitet att det går att brygga tre gånger. Ett paket räcker till cirka 50 koppar te.
– Örter ökar vår motståndskraft, skänker mer hälsa och lugnar vårt sinne.Jag hoppas att våra teer ska inspirera människor till att leva ett mer balanserat liv, inifrån och ut. Dessutom smakar de fantastiskt! säger Mette Picaut.

 

Ecoluxury Herbal Teas (100 gram) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 199 kr/box hos återförsäljare.

 

Calming Cocoon Balancing Herbal Tea
Verkar lugnande och balanserar magen.

Ingredienser:

 • Grön rooibus stimulerar ämnesomsättningen.
 • Kamomill, anis och fänkål är lugnande och kan lindra magkramper.
 • Nypon och blåbär ger en antioxidant-boost.
 • Grönmynta är avslappnande för muskler och mage, kan lindra hudirritationer och bidra till spänstig hud.
 • Maskros kan förbättra lever- och tarmfunktion samt rena kroppen.

Precious Nights Relaxing Herbal Tea
Bidrar till avslappning och gynnar en god sömn.

Ingredienser:

 • Grön och röd rooibos ger antioxidanter, skyddar huden från åldrande och sägs vara fördelaktigt vid akne, rodnad eller andra hudåkommor.
 • Passionsblomma verkar lugnande.
 • Citronmeliss och lavendel för djupare sömn och avslappning.
 • Tonkaböna, bockhornsklöver och citronmeliss anses minska stress och gynna avslappning.
 • Ringblomma har läkande egenskaper för huden.
 • Apelsin och passionsfrukt ger underbar doft och smak.

 

Skin Beauty Boosting Herbal Tea
Milt uppiggande som ger huden näring inifrån och ut.

Ingredienser:

 • Havtornsbär, ringblomma, salvia, kamomill stärker hudens kollagen och elasticitet inifrån.
 • Vitt pion-te förbättrar hudens elasticitet.
 • Sencha, det gröna skönhetsteet från Japan, sägs sakta ner åldrandet och ge en porslinslik hy.
 • Rosenblad sägs hjälpa hudcellerna från att åldras.

Så brygger du Mettes örtte:

 • Anvaänd friskt vatten från kall kran.
 • Koka upp till ca 90–100 grader. (För örtläkande effekt, använd 70 grader varmt vatten.)
 • I kanna: brygg teet mellan 10-20 minuter. / I kopp: låt örrtteet dra 5–8 min.
 • Njut!
 • Rekommenderad dos: 1–3 koppar per dag. (Bör ej användas av barn eller gravida.)

 

Mette tipsar!

 • Örtteet bryggs med fördel i tekanna. I en kanna har örterna gott om plats att svälla, vilket ger en rikare smak!
 • Lägg i en skiva citron eller lite honung för att förstärka smaken.
 • Teet kan bryggas igen upp till 3 gånger.
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Ljusreflekterande mineraler ger magiskt skimmer”

En glamorös korsning mellan ansiktskräm och lystergivande makeupbas. Galactic Glow CBD Moisturiser tar både hand om huden och ger ett fint skimmer.
– Det vackraste som finns är naturlig hy och den här produkten lyfter fram just det! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Trenden med extra glow har tagit skönhetsvärlden med storm. Nu kommer en ekologisk lyxversion med ljusreflekterande mineraler och vårdande CBD-olja från prisbelönta hudvårdsserien M Picaut Swedish Skincare.

– Vår Galactic Glow CBD Moisturiser fungerar både som ansiktskräm och highlighter, allt i ett, och lämnar ett fint skimmer som lyfter din look. Dessutom har den närande ingredienser som tar hand om huden, säger Mette Picaut.

Superbäret havtorn är fullproppad av C-vitamin som livar upp matt och trött hud och CBD-oljan återfuktar och stöttar känslig hy samt skyddar mot oxidativ stress och motverkar ålderstecken. CBD är en förkortning av cannabidiol, ett aktivt ämne som utvinns ur hampa och som använts i Asien under tusentals år för att lindra hudåkommor.

– Jag har varit nyfiken på CBD-olja länge eftersom jag hört så mycket gott om den. Den ger huden rejält med lyster, kan läka olika hudproblem och har föryngrande egenskaper. Det passar ju perfekt in i vårt koncept med genomtänkt ekolyx, säger Mette Picaut.

CBD-oljan som används i Galactic Glow CBD Moisturiser är THC-fri och extraheras ur ekologisk hampaolja som är rik på omega-fettsyror och vitaminer. Tillsammans med noggrant utvalda fuktgivare gör det att huden får ett magiskt ljusreflekterande skimmer.

– Less is more-principen är viktig för mig i allt vi gör. Grundtanken var att kunna erbjuda en glamorös ”glitterprodukt”, som skulle fungera som makeup, och en CBD-kräm med vårdande egenskaper, tillsammans. Galactic Glow CBD Moisturiser gör att ditt ansikte känns piggare på nolltid och får massor av lyster, utan att huden känns glansig, säger Mette Picaut.

Att ge sin senaste stjärna på hudvårdshimlen namnet “galax” kändes naturligt, inte minst med tanke på Mettes fascination för rymden.
– Dessutom innehåller den en massa små fina pigment, det är nästan som en mini-galax med stjärnstoff som glimrar på huden! Jag tror att alla som vill ge huden lite extra pepp och glow i höst och vinter kommer att älska den!

Galactic Glow CBD Moisturiser (50 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 699 kr hos återförsäljare.

Galactic Glow CBD Moisturiser

 • Ger huden strålande lyster och glow.
 • Skyddar mot oxidativ stress vilket motverkar ålderstecken.
 • Rikligt med näringsrika fettsyror gör hyn mjukare och slätare.
 • Lugnar stressad hud och dämpar hudirritationer.

Ingredienser

 • CBD-olja (utan THC) har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan motverka ålderstecken.
 • Ljusreflekterande mineraler ger en fantastisk lyster.
 • Havtornsbär fungerar antiinflammatoriskt och har en anti age-effekt.
 • Squalane hjälper till att bevara fuktighet och elasticitet i huden.
 • Jojobaolja ger en sammetslen yta.
 • Betaglukaner motverkar hudirritation och rodnad. Lugnar känslig hy.
 • Pentavitin återfuktar på djupet.
 • Hyaluronsyra (veg) stärker huden och bidrar till återfuktning, läkning och elasticitet.

Använd såhär – Mette tipsar:

“Dutta lite Galactic Glow på kindben, nästipp och ögonlock som highlighter eller använd som primer ovanpå din favoritkräm. Är du lite torr i huden rekommenderar jag en fuktkräm eller ett fuktserum innan du lägger Galactic Glow som en makeup-boostande kräm.”

Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Återfuktande ansiktsvatten med akvamarinkristall”

Aquamarine Bliss Treatment Toner är en ny generation ansiktsvatten med behandlande effekt. Tack vare sin serumliknande konsistens och vitaminrika ingredienser som hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.
– Det här är ett avancerat ansiktsvatten som behandlar och återfuktar din hy på flera plan, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Hon beskriver det nya ansiktsvattnet Aquamarine Bliss Treatment Toner som en “hybrid mellan ansiktsvatten och serum” på sprayflaska.
– En av våra hudterapeuter frågade om vi inte kunde ta fram ett nytt ansiktsvatten som var “mer” än ett ansiktsvatten och nästan som en behandling, säger Mette Picaut.
Resultatet är Aquamarine Bliss Treatment Toner. En ny sorts ansiktsvatten med serumliknande konsistens som både återfuktar och skyddar huden. Prebiotika och havreextrakt lugnar och stärker, C-vitaminrika bär som hjortron och havtorn återfuktar och ger huden ny energi och B-Circadin, extrakt från blomman Lespedeza Capitata, skyddar hyn mot föroreningar och blått ljus från datorer och skärmar.
– Det här är ett mångbegåvat och avancerat ansiktsvatten som återfuktar på djupet och tar hand om fina linjer samtidigt som det skyddar, lugnar och ger en jämnare hudton, säger Mette Picaut.
En av de nya spännande ingredienserna, som även gett ansiktsvattnet dess namn, är den havsblå kristallen akvamarin.
– Akvamarin har en transparent blå färg och sägs ha varit en amulett som gav tur och skydd för sjöfolk. Den är rik på mineraler och spårämnen som gör gott för huden, säger Mette Picaut.
Andra nya ingredienser är B-Circadin och rosenvatten. B-Circadin är extrakt från blomman Lespedeza Capitata och dämpar tecken på trött hud samt skyddar mot blått ljus. Rosenvatten med sin höga halt av antioxidanter sätter fart på kollagenproduktionen i huden, återfuktar, lugnar och läker samt minskar risk för pigmentförändringar.
– Det här är ansiktsvattnet för dig som längtar efter avancerad ekologisk och lyxig hudvård med extra allt i form av fuktgivare, innehåll och funktion. Perfekt under den dagliga hudvårdsrutinen, men också för att fixera foundation eller mineralpuder och ge en hållbar makeup och fin yta. Toppen framför datorn, säger Mette Picaut.
– Dessutom har den en svag, lite syrlig, rosendoft som är helt beroendeframkallande. Ett riktigt wow-vatten, helt enkelt!
Aquamarine Bliss Treatment Toner (100 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 469 kr hos återförsäljare.

Bildtext: M Picaut Swedish Skincare lanserar Aquamarine Bliss Treatment Toner. En mix mellan ansiktsvatten och serum med hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.

Aquamarine Bliss Treatment Toner

 • Återfuktar på djupet.
 • Fyller ut fina linjer.
 • Skyddar huden mot blått skärmljus och föroreningar.
 • Lugnar och stärker hudbarriären.
 • Ger klarare hy och en jämnare hudton.

Ingredienser:

 • Akvamarinkristall är rik på mineraler och spårämnen.
 • Hjortron ger ny energi och jämnare hudton. Dämpar känslighet, rödhet och akne.
 • Rosenvatten sätter fart på kollagenproduktionen, lugnar rodnad och stärker huden.
 • B- Circadin dämpar tecken på trött hud och skyddar från blått ljus.
 • Havtornsextrakt är antiinflammatoriskt och har en anti age-effekt.
 • Prebiotika ger näring till hudens goda bakterier och balanserar hudproblem.
 • Pentavitin återfuktar på djupet.
 • Hyaluronsyra stimulerar kollagen och elastinproduktion för en fastare hud.
 • Havreextrakt lugnar samt hjälper problemhud som akne och psoriasis. Irritationsdämpande och fuktgivande.
Aventurine Radiance Treatment Mask
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Anti-agemask med ljung, alger och grön aventurinkristall”

Vilda ljungblommor, kiselalger från Bohuslän och grön kristall som är rik på mineraler och spårämnen. Anti-agemasken Aventurine Radiance Treatment Mask ger lyster, näring och reparerar kollagenet.
– Resultatet är den där sammetsmjuka känslan i huden som vi alla önskar oss, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Den senaste nyheten från M Picaut Swedish Skincare är en lyxig anti-agemask med naturliga ingredienser.
Aventurine Radiance Treatment Mask är berikad med alger från Bohuslän, vilda svenska ljungblommor och den spännande kristallen grön aventurin.
– Den här masken exfolierar, återfuktar och reparerar mogen hy. Som en lyxig ansiktsbehandling på burk, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Aventurine Radiance Treatment Mask är den andra ansiktsmasken på kort tid från den svenska hudvårdsserien. Medan Rock Crystal Clear Treatment Mask, som kom i våras, hjälper problemhud och minimerar orenheter jobbar “storasyster” Aventurine Radiance Treatment Mask med den mogna hudens utmaningar.
– Det handlar om att skapa fina förutsättningar för mogen hy genom att tillföra mycket fukt och stärka hudbarriären. Aventurine Radiance Treatment Mask ger en lysterkick genom sin dubbelverkande exfoliering och fina fuktgivare som verkar på djupet, säger Mette Picaut.

Även den här hudvårdsprodukten är en hyllning till svenska Västkusten, där Mette själv bor, och innehåller mineralrika kiselalger från Bohuslän och vilda ljungblommor. Algerna har en unik förmåga att binda fukt i huden, verka renande och skydda huden från föroreningar. Ljungblommor lugnar känslig hy, ger huden elasticitet och verkar antiinflammatoriskt.
– Ljungblommor har använts traditionellt i nordisk naturmedicin för sina läkande egenskaper och är lite av en symbol för det svenska landskapet. Jag promenerar vid havet flera gånger i veckan, året om, och tror det är därför som jag bara älskar de här ingredienserna! Det vilda är det vackraste, säger Mette Picaut.
Mandelsyra (AHA) minskar fina linjer och solfläckar medan Laktobionsyra (PHA) exfolierar huden och ger en jämnare hudton. Mineralrik vit lera rengör milt, men effektivt och prebiotika lugnar och balanserar huden. Den gröna aventurinkristallen är en annan spännande ingrediens som även fått ge sitt namn åt ansiktsmasken.
– Min favoritring, som jag hittade på en marknad på Mallorca för några år sedan, visade sig vara en aventurinkristall. Den sägs ge tur och hjälpa oss att följa våra drömmar. Dessutom innehåller den mineraler och spårämnen som är bra för huden. Jag tänker att en lyckosten passar perfekt i en lystergivande anti-agemask! säger Mette Picaut.

Aventurine Radiance Treatment Mask (50 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 599 kr hos återförsäljare.

 

Aventurine Radiance Treatment Mask:

 • Peeling- och lystermask med anti age-effekt.
 • Exfolierar och rengör på djupet.
 • Ger klarare hy och jämnare hudton.
 • Stärker hudbarriären.
 • Ger fukt och fyller ut fina linjer.

 

Ingredienser:

 • Ljungblommor har en antiinflammatorisk verkan.
 • Kiselalger skyddar mot skadlig UV-strålning, ger fukt och har en rengörande effekt.
 • Grön aventurinkristall är rik på mineraler och spårämnen.
 • Prebiotika ger näring till hudens goda bakterier, balanserar hudproblem.
 • Mandelsyra (AHA) har anti age-effekt. Minskar fina linjer och pigmentering.
 • Lactobionsyra (PHA) exfolierar huden och ger en jämnare hudton.
 • Kiselgur reparerar kollagenet.
 • Vit Lera verkar lugnande på känslig hy.
 • Biogommagekorn exfolierar och tillför vitamin B5. Stabiliserar hudbarriären och ger smidigare och slätare hy.
 • Avokado och sheasmör mjukgör och ger näring.

 

Rock Crystal Clear Treatment Mask
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Ansiktsmask med svenska alger, ängsull och bergkristall”

Rock Crystal Clear Treatment Mask är en mild och effektiv ansiktsmask med alger, ängsull och bergkristall som vänder sig till mer än en generation.
– Den fungerar både som rengörande ansiktsmask för tonåringen och som lystermask till mamma och pappa, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Den nya dubbelverkande ansiktsmasken Rock Crystal Clear Treatment Mask från svenska hudvårdsserien M Picaut har brett användningsområde. Dels hjälper den problemhud med sin peelingeffekt som rengör på djupet och minimerar orenheter, dels ger den fukt, lyster och lugnar huden.
– Den här är en hyllning till vårt “Less is more”- tänk, som vi har i hela vår hudvårdsserie, och till den nya tidens spot treatment och rengörande mask. Dessutom torkar den inte ut huden utan återfuktar på djupet, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.
Några av de spännande ingredienserna i Rock Crystal Clear Treatment Mask är bland annat alger från svenska Västkusten, bergkristall och ängsull.
– Jag stod på ett berg i Bohuslän och såg ut över det härliga landskapet i skärgården med ängsullen som vippade i vinden. Där och då kände jag att det var dags att göra en hudvårdsprodukt som bygger på våra fantastiska svenska ingredienser med lång tradition inom folkmedicin, säger Mette Picaut.
Bergkristallen är rik på mineraler och spårämnen som balanserar huden. De mineralrika algerna, som odlas i bohuslänska Kungshamn, har en unik förmåga att binda fukt i huden och även verka renande och skydda huden från föroreningar. Den vilda ängsullen är sedan länge känd för sina lugnande egenskaper på känslig hy.
– Ansiktsmasken innehåller samma vilda blommor som växer vid kusten där jag bor och algerna från Kungshamn ger huden en otrolig boost av fukt och mineraler, säger Mette Picaut.
Resultatet är en problemlösande ansiktsmask med syror och mineraler som gör huden ren, len och ger massor av lyster.
– Det här är en mild, men effektiv, mask som kan trolla med problemhy. Dessutom ger den lyster och lugnar huden. Du blir helt enkelt silkeslen på ett sätt som är svårt att beskriva. Formulan är rik, dryg och nästan krämig, säger Mette Picaut.
Rock Crystal Clear Treatment Mask (50 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 499 kr hos återförsäljare.

 

Rock Crystal Clear Treatment Mask:

 • Dubbelverkande peeling- och lystermask.
 • Rengör på djupet.
 • Minimerar orenheter och pormaskar.
 • Ger klarare och sidenmjuk hy.
 • Normaliserar hudens talgproduktion.
 • Dämpar inflammationer och balanserar huden.
 • Reparerar och stärker kollagenproduktionen.
 • Återfuktar och ger näring.

 

Ingredienser:

 • Silica, från alger som odlas på svenska Västkusten, skyddar mot skadlig UV-strålning, ger fukt och har en rengörande effekt.
 • Aktivt kol rengör på djupet.
 • Vild ängsull lugnar och skyddar huden.
 • Bergkristall är rik på mineraler och spårämnen som balanserar hyn.
 • Prebiotika ger näring till hudens goda bakterier.
 • Sulfur balanserar talgproduktionen samt lugnar och motverkar rodnad.
 • Naturlig salicylsyra (BHA) samt lactobionsyra (PHA) peelar skonsamt, men effektivt.
 • Kiselgur reparerar kollagenet, ger rikligt med mineraler och hjälper vid hudåkommor som akne och eksem.
 • Broccoliolja mjukgör och ger näring.

 

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm home
Nyheter

Nyhet från M Picaut: “Gyllene rengöringsbalm med bärnsten och hjortron”

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm är en rengöringsbalm och make up remover som både stärker, lugnar och skyddar huden.
– Att tvätta huden är en viktig del av vår hudhälsa. Alla har rätt till en lugn hy! säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Idén till den senaste produkten i prisbelönta hudvårdsserien M Picaut föddes tack vare Mette Picauts tonårsdotter.
– Hon undrade varför vi inte hade någon makeup remover. När hon ville köpa en produkt från ett annat stort märke insåg att jag behövde ta fram någonting eget – och bättre! säger Mette Picaut.
I arbetet med att ta fram Golden Amber Probiotic Cleansing Balm blev dottern Ella både hennes största inspiration och hårdaste kritiker. Resultatet är en makeup remover och rengöringsbalm som är både mild och effektiv. Samtidigt som den tar bort smuts, vattenfast mascara, solskydd och andra makeup produkter har den en lugnande effekt på känslig hud.
– Den här rengöringsprodukten ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag hoppas att andra mammor och döttrar också kommer att älska och uppskatta den. Och män också förstås, det är en unisex produkt som passar alla som vill rengöra huden på ett nytt sätt, säger Mette.
Less is more-principen, som präglar tänket bakom alla hudvårdsprodukter från M Picaut, gäller även här. Att ett fåtal produkter, fullproppade med de finaste ingredienserna, ska ha styrka nog att göra mycket för huden.
– Golden Amber Probiotic Cleansing Balm innehåller fuktbindare, pre- och probiotika, vitaminrika oljor och fina extrakt. Allt som huden älskar och som blivit vårt signum.
För den yngre huden hjälper ett sebumreglerande komplex att balansera huden och förebygga acneproblem. Det gör också att hyn upplevs som mindre fet under dagen. Bisabolol, som utvinns ur kamomill, är känt för sina lugnande egenskaper och ger balans, lugn och fukt. Den motverkar även inflammation och lämpar sig speciellt om man besväras av känslig hy, acne, rodnad, rosacea och psoriasis.
För den mogna huden lyfter ingredienserna havtorn och hjortron C-vitaminnivåerna på huden. Bärnstensextrakt ger lyster och vitalitet samt stärker och skyddar hyn. Bisabolol stimulerar hudens kollagenproduktion, återfuktar på djupet och minimerar yttorrhet.
– Golden Amber Probiotic Cleansing Balm är en lite krämigare och gyllene balm. Den smälter bort alla spår av make up på djupet samtidigt som huden blir mjuk och återfuktad. Doften är honungslen och behaglig, säger Mette Picaut.
Hon jämför känslan av att rengöra ansiktet med Golden Amber Probiotic Cleansing Balm som lite av en spa-upplevelse.
– Det här är en lyxig, skön och effektiv vardagsrengöring för dig som vill fräscha upp huden, svepa bort orenheter och samtidigt få mycket fukt och lyster!

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm (125 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 379 kr hos återförsäljare.

Bildtext: M Picaut Swedish Skincare lanserar Golden Amber Probiotic Cleansing Balm, makeup remover och rengöring i ett.

 

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm

 • Makeup remover och rengöring i ett.
 • Rengör milt, men effektivt, utan att störa huden.
 • Stärker hudens mikrobiom.
 • Balanserar hyn, ger lyster och mjukhet.
 • Återfuktar på djupet.

 

Huvudingredienser

 • Bärnstensextrakt stärker och skyddar huden.
 • Prebiotika och probiotika stöder hudens goda bakterier och balanserar eventuella hudproblem.
 • Hjortron, en kraftfull antioxidant som skyddar huden.
 • Havtorn ger huden en C-vitaminboost och motverkar ålderstecken.
 • Aprikoskärnolja tillför näring och gör huden sammetslen och mjuk.
 • Bisabolol, ett aktivt ämne i kamomill som verkar lugnande för känslig hud och motverkar inflammation. Stimulerar hudens kollagenproduktion, återfuktar på djupet och minimerar yttorrhet.
Nyheter

”Empowering Women” – Rättvisemärkt Sheasmör

Sheasmöret i M Picaut’s produkter kommer från ett kvinnokooperativ i Ghana. Verksamheten ger kvinnorna en stärkt ställning och självständighet samt en stabil inkomst.

Sheasmöret är helt naturligt och vegansk med fantastiska fuktighetsbevande och mjukgörande egenskaper. Smöret utvinns ur Sheanöten som har sitt ursprung i Afrika. Där har man använt den i tusentals år i matlagning, som lampolja och till hudvård.
Sheasmöret i våra produkter kommer från ett kvinnokooperativ i Ghana. Verksamheten ger dem en stärkt ställning och självständighet samt en stabil inkomst. Därmed förbättras levnadsförhållandena i regionen.
Processen börjar med att kvinnorna i kooperativet samlar nötterna, sorterar och slutligen tvättar dem. Det är viktigt att kasta bort de sämre nötterna för att säkerställa ett smör av bästa kvalité. Kunskapen har förts vidare mellan kvinnorna i generationer. Efter att ha bearbetat nötterna enligt traditionella metoder får man ett näringsrikt och fuktbindande smör med höga halter av nyttiga fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Antioxidanterna kan hjälpa till att skydda kroppens celler mot fria radikaler och sheasmör och kan även hjälpa till att skydda mot viss UV-strålning från solen. Naturlig vitamin A och E är kända för att ge en anti-aging-effekt för huden. Produktionen av kollagen stimuleras, samtidigt som huden får mycket näring och fukt och motverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.
Sheasmör är milt och går snabbt in i huden, är mycket välgörande för torr hud. Även bra för gravidmagen och även  på barns känsliga hy.

Se vår produkt som har Sheasmör:

©2024 Mette Picaut